Prosize kapsule

TOP 10: NajM@N! momenti Bear Gryllsa

Bear Grylls, odnosno MAN vs WILD, svojim serijalom emisija na temu preživljavanja u svim mogućim, a opet nemogućim situacijama u kojima biste se mogli naći, vrlo brzo se pozicionirao kao neko ko zna da PREŽIVI. Predstavljamo vam deset najmuškijih i najopasnijih situacija u kojima se pomenuti SURVIVOR našao tokom više od pet godina snimanja svoje emisije.

Ko je Bear Grylls?

Ber Grils je bivši pripadnik specijalnih jedinica Oružanih snaga Velike Britanije, odnosno član elitnog odreda britanske vojske SAS 21. Zahvaljujući brutalnoj obuci koju je prošao u ovoj jedinici, Ber je obučen za preživljavanje i borbu u svim mogućim uslovima − od arktičke ledare do Saharske pustoši. Tokom služenja u vojsci Ber je nekoliko puta prešao Himalaje (uzduž i popreko), služio je i u severnoj Africi, bio najmlađi čovek na vrhu Mont Everesta (tim rekordom se upiso i u Ginisovu knjigu rekorda), a do svoje dvadeset i pete godine već je imao nekoliko ozbiljnih povreda, među kojima i trostruki prelom kičme nakon pucanja kanapa padobrana na visini od 500 metara.

Godine koje su usledile bile su ispunjene novim poduhvatima kao što je prelazak Ledenog okeana i Antarktika u čamcu, preletanje Anđeoskih vodopada u Venecueli, priređivanje večere na najvišoj nadmorskoj visini na kojoj je večera ikada bila priređena na otvorenom ( 10 kilometara visine u balonu ) i konačno preletanje Mont Everesta paramotorom 2007. godine čime je Ber oborio još jedan Ginisov rekord.

Bear Grylls MAN vs WILD

Svoj životni priručnik ultimativnog preživljavanja, Bear ekranizuje u vidu serijala Born to survive ili Man vs Wild 2006. godine u produkcijiDiscovery kanala, i u narednih nekoliko godina postaje sinonim za Rođenog da preživi. Serijal je dostigao veliku popularnost, a Bear nijednu moguću ili nemoguću situaciju u kojoj biste se mogli naći ne prepušta slučaju. Ako ste spremni da sledite sva upustva, ne gadite se zmija, žaba, buba, slezina, jetri, očiju ili sopstvene mokraće (kojom se zalivao u svakom trenutku), vama je suđeno da preživite u divljini!

Serijalu Born to survive, prethodili su dokumentarci o prelasku severnog okeana, životu u legiji stranaca, kao i besteseler Born Survivor, knjiga koja je na listi 10 najprodavanijih Sandej Tajmsa ostala 10 nedelja. Istu sudbinu doživele su i njegove ranije knjige koje govore o usponu na Everest, a među njima sigurno je najpoznatija – Facing Up.

TOP 10 NajM@N! momenata Bera Grilsa

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “TOP 10: NajM@N! momenti Bear Gryllsa

Ostavite komentar