Prosize kapsule

Bili smo na: Modna čajanka u DJ Hostelu!

Prva „Modna čajanka“, odnosno prodajna izložba mladih modnih dizajnera, održana je u Beogradu, tokom vikenda za nama. Kako je M@N! uvek uz mlade i perspektivne, bilo da su astronauti, bokseri, matematičari ili mlade nade modnog dizajna, ni ovog puta nismo propustili priliku da vidimo šta se to krčka u loncu mladih kreativaca Srbije.

Organizatori ove manifestacije koja je za vikend održana u beogradskom DJ Hostelu dve su mlade istoričarke umetnosti, Senka Janković i Marija Macić, poznatije kao „Anonimke“.

–          Cilj ove manifestacije bio je da na jednom mestu okupimo mlade dizajnere različitih profila, da sa jedne strane oni pokažu šta umeju, ali i da ih afirmišemo. Odabrale smo hostel, jer smo hteli da napravimo nešto drugačije, da to ne bude izložba u klasičnom smislu. Iskoristili smo neke elemente koji se inače nalaze u stanovima da nam posluže kao izložbeni prostor. Tako smo krevet naslonili na zid, pa je on sada pano, vrata nam služe kao police, orman takođe… Hteli smo da razbijemo monotonu svakodnevicu, tu uniformisanost. Da zaustavimo vreme na trenutak. Otud i naziv „Modna čajanka“. Sve asocira na neka davna vremena.

Anonimke se ovde ne zaustavljaju. Uskoro kreću u potragu za novom atraktivnom lokacijom na kojoj će okupiti mlade i originalne ljude željne dobre zabave, druženja, ali i kreativnog dokazivanja. Uz čaj i dobru muziku prošetali smo ovom modnom čajankom i evo nekih zanimljivih priča koje smo tamo čuli…

Mladi dizajneri U AKCIJI!

 

Gordana Jovanović, vlasnica brenda ZAKRPA,  bavi se ručnom izradom unikatnog nakita od raznih vrsta materijala. Ako ne znate šta biste kupili devojci za 8. mart ili rođendan, kod Gordane možete da nađete sve – od broša do marame i kape. Inače, Gordana koja se bavi izradom nakita duže od godinu dana, po profesiji je građevinski inženjer, a izrada nakita predstavlja joj hobi nakon desetočasovnog radnog dana na čisto MUŠKOM poslu.

Valentina i Žarko su na „Modnoj čajanki“ izložili svoje dragunlije među kojima se može naći, zaista, svašta. Ipak, nama je od njihove manufakture, za trunku zanimljivija bila priča o tome kako su započeli svoj posao. Naime, ovaj mladi par je već dugo u vezi, a na ideju o pravljenju nakita došli su kada je pre godinu dana Žarko napravio poklon za Valentinu, iz čega se izrodila ljubav prema izradi nakita. Valentina studira biologiju, Žarko menadžment, a sav nakit prave prema porudžbini. Dakle, poručite.

Marko je 2009. godine, sa drugarima osnovao firmu „Dejdrimer“ čija je prvobitna delatnost bila proizvodnja majica.

–          Krenuli smo sa idejom da naši proizvodi budu, pre svega, kvalitetni i da jednog dana to postane ozbiljna firma. Trenutno širimo ponudu, a robu plasiramo preko skejtšopova, radnji specijalizovanih za grafitere.

Marko je diplomirao grafiku na Fakultetu primenjenih umetnosti, a radi sve, od ilustracije preko plakata do robnih proizvoda poput onoga što je izložio na „Modnoj čajanki“ u DJ Hostelu.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar