Prosize kapsule

Romantically Apocalyptic – webcomic za novi vek

Nuklearna apokalipsa se desila. Preživelo je samo njih trojica. Ili bar samo za njih znamo. A oni su Pilot, Snajperista i KAPETAN. Sva trojica neodoljivo podsećaju na apokaliptične naciste. Nikada ne pokazuju lice, ali su i bez toga beskrajno kul. Ili možda baš zato.

Ovo je kratak siže webcomica Romantically Apocalyptic, koji je delo ruskog autora Vitalija S. Aleksijusa (Vitaly S Alexius). Osim Photoshopa i crteža, Vitalij prilikom pravljenja Apocalyptica koristi i žive glumce, fotografije realnih predela (najčešće onih ruiniranih ili napuštenih).

Kapetana, koji je i narator većine priča i avantura koje junaci ovog webcomica proživljavaju, pepoznaćete po šolji za kafu sa upadljivo crvenim srcem nacrtanim na njoj, čime je celom konceptu dodata omraženo emo crta. Junaci su vrlo duhoviti, a sarkazam i cinizam glavne su telesne tečnosti kojima je natopljena svaka epizoda ovog stripa. Inteligentno poigravanje sa pojedinim simbolima našeg doba, koji za junake zapravo predstavljaju relikte jednog sveta koji je zbrisan sa lica zemlje, jednako je upozoravajuće ali i skroz zabavno.

Apokaliptično okruženje u kojem akteri razgovaraju sa skeletima, „voze“ se nepokretnim i uništenim vozovima i besciljno bauljaju između razrovanih fasada, potiče nas na konstantno pitanje-da li su junaci priče uopšte živi i ko su oni zapravo? Imaginacija je, dakle, više nego poželjna prilikom uživanja u ovom webcomicu i može predstavljati sjajnu nadgradnju fantastično osmišljenog i realizovanog stripa.

Nekoliko epizoda doživelo je i prevod na srpski jezik, što takođe možete naći na oficijelnom sajtu www.romanticallyapocalyptic.com, a ukoliko imate želje i volje, možete poraditi na prevodu ostalih epizoda. Ovo je svakako adresa koju ne treba zaobići.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar