Prosize kapsule

Serviser je ukrao snimak seksa sa kompjutera?

Snimak seksa dvoje Beograđana na parkingu beogradske “Arene” koji je zabeležen policijskom kamerom, na internet je možda postavio neko od servisera kompanije “Simens”, saznaju domaći mediji.

Naime, u istrazi o ovom slučaju, inspektori poverenika za informacije od javnog značaja Bogoljuba Šabića i zaštitnika građana Saše Jankovića otkrili su u policiji da bi za postavljanje pornića na internet mogao da bude odgovoran neko od servisera pomenute kompanije, kojoj je računar odnesen na servis 1. marta.

“Oformili smo zajednički tim, naši inspektori prvo su bili u centrali MUP-a i tamo razgovarali sa pomoćnikom ministra Slobodanom Nedeljkovićem, a onda su razgovore obavili i sa osobama u beogradskoj policiji. Njima je u policiji rečeno da je moguće da je serviser odgovaran što se policijski snimak našao na internetu, ali mi to još uvek proveravamo. Ono što nije sporno jeste da je “Simens” serviser. Ne bih da prejudiciram, ali sigurno da u ovom slučaju ima elemenata krivične odgovornosti,” kaže za “Alo!” Šabić, dok Janković naziva događaj skandalom.

“Ovo što se desilo je skandalozno. Više nijedan građanin nije siguran da li ga policija snima i da li će taj snimak izaći u javnost. Zato idemo u “Simens” ako treba,” rekao je Saša Janković.

Ovim povodom oglasio se i zvanično MUP, koji je u saopštenju naveo da je snimak star skoro godinu dana, te da je pregledan istog dana.

“U toku je utvrđivanje činjenica da li je video-zapis prebačen na neku prenosivu memorijsku jedinicu ili na drugi kompjuter i ko je izvršio prebacivanje, s obzirom na to da više zaposlenih ima šifru za pristup tom računaru,” piše u saopštenju MUP-a.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar