Prosize kapsule

Muška moda za proleće 2011. PRAVILA

Pošto već idemo u susret apokalipsi, više nam i nije tako čudno što smo u petak nosili perjane jakne, a danas vam je za prijatnu šetnju po kraju dovoljan i duks. Svet je poludeo, sa njim i klima, ali u svemu tome nešto je i dobro. Možete da uštedite na garderobi za među-period, jer, činjenica je, on više ne postoji. Ipak, ono na šte ne smete da zaboravite jeste nekoliko pravila odevanja za prolećnu sezonu. Sunce jeste konačno granulo, ali je i dalje VARLJIVO. Obrati pažnju.

Raskomoti se

Perjane jakne, teški kaputi, debeli vuneni džemperi, vunene podgaće (ajde, ajde, znamo da ste ih nosili), sa sve vunenim čarapama na martovskih 20 stepeni više nisu neophodni. Naravno, možete nastaviti sa hipohondarskim utopljavanjem, niko vam ne može zabraniti, ali ćete na taj način pre navući neku prehladu nego da se malo raskomotite.

Vašu debelu odeću zamenite odećom od prijatnijeg i tanjeg prirodnog materijala. Vreme je za pamuk i lan. Osim što će vam biti mnogo prijatnije, napokon ćete, posle meseci skrivanja ispod tone garderobnih slojeva, ugledati svoje telo i shvatiti da su mu (kako-kome) potrebne manje ili veće rekonstrukcije.

Slojevito oblačenje

Osim što je veoma praktično za period pred nama, jer temperature i dalje variraju, slojevito oblačenje je i u modi u prolećnoj “fešn” sezoni. Šta je to što vam je potrebno? Preporučujemo dobre farmerice, majicu ili košulje, duks ili džemperak na kopčanje (takozvani kardigan) i laganu prolećnu jaknicu, mantil, ili pak, neku deblju džemper jaknu. Kad je reč o naočarima, možete nabaciti dobre Raybanke (ili kineski model istog brenda), mada su ove sezone ponovo u trendu sportske biciklističke naočare.

Na noge je najbolje nazuti sportske patike koje se, uz malo kreativnosti, mogu odlično uklopiti uz svaku kombinaciju, a za one koji su podređeni poslovnom dreskodu, savetujemo da pronađu zgodne prolećne cipele (tanjeg đona i kože).

Trendi proleće 2011.

Ono što biste, kao moderan muškarac, trebali imati u ormanu ovog proleća jeste nešto u militari fazonu (majice, kargo pantalone, sat, torba, ranac, kačket), zatim farmerice koje su i dalje uske i ravne (mada diktat mode više nisu u potpunosti uz noge pripijeni modeli), a što se tiče boje, ciljajte na tamnije tonove. Takođe, i ovog proleća su popularni svi modeli bermuda i skejt-šorsteva, od onih koji vuku na vojničku šaru, preko jednobojnih pamučnih i lanenih do bermuda i kratkih pantalona u kariranom dezenu.

Muški parfemi za proleće

Nasuprot teškoj zimi, proleće je vreme laganih i veselih nota, tako da je pravi trenutak da svoje opore intenzivne parfeme i kolonjske vode zamenite svežijim citrusnim aromama. Dolce, Gotije, Armani, Živanši… Ovi brendovi imaju bogatu ponudu parfema i toaletnih voda za proleće. U njihovoj paleti pronađite svoju notu.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.