Prosize kapsule

Sudija pokazao NEVIDLJIVI ŽUTI KARTON

Engleski sudija Piter Volton pokazao je igraču Birmingem Sitija na utakmici sa Evertonom zamišljeni žuti karton, jer je na teren istrčao bez osnovnog sudijskog pribora, koji je zaboravio u svlačionici.

Kako prenose agencije, mada svaki sudija pre izlaska na teren obavezno proveri svoju opremu i sudijski pribor bez obzira o kojoj se utakmici radi, sudija Volton je uspeo da zaboravi tako bitnu stvar kao što je žuti karton.

Da bi stvari po njega bile još gore, on je igraču gostujućeg tima želeo da pokaže žuti karton, ali je iz džepa izvadio i pokazao… ništa, što nije promaklo budnom oku kamermana TV-stanice Sky Sports.

Problemi za zaboravnog sudiju nastupili su u 40. minutu kada je 19-godišnji Džordon Muč napravio prekršaj nad Lujom Sahom. Volton je smatrao da mladog veznog igrača Sitija treba kazniti žutim kartom. Stavio je ruku u jedan džep, potom u drugi, a onda je shvatio šta je napravio, prenose agencije.

I umesto da prekine susret i potraži žuti karton, Volton je pokazao zamišljeni karton i nastavio sa susretom. Sve je nadoknadio u drugom poluvremenu kada je pokazao tri žuta kartona. Meč je odigran 9. marta.

Volton spada u red sudija veterana u engleskoj Premier ligi i odsudio je na stotine mečeva.
Pre tri godine ovaj sudija je uspeo da poništi odluku FA o penzionisanju sa fudbalskih terena u 49. godini života.

 

Izvor: Soko-zabava.info

Slični tekstovi

Comments are closed.