Prosize kapsule

Lenny Kravitz – IKONA STILA

Nedavno, prijatelj me je upitao − zašto ne nabaciš neku frizuru koja je u trendu, batališ te svoje kombinacije i budeš malo IN. Osim činjenice da sam mu u tom trenutku oprostio, (prethodno ga oplakavši i sahranivši) konstataciju, koju koliko god da si veliki čovek ne možeš podneti bez malo povređene sujete, još jednom sam se našao u ulozi sudije u meču između dva određenja stila.  U desnom ćošku određenje stila kao “onoga kako se većina nosi”. U levom Leni Kravic. Čovek koji dovoljno hrabro nosi svoj stil, jer zna da stil znači LIČNOST.

Leni Kravic kao ikona stila

Ne kažem da morate da budete Leni Kravic da bi se za vas reklo da imate stila. U stvari, tvrdim upravo suprotno. Ne smete biti Leni Kravic. Ali isto tako ne smete biti ni Džej Zi, niti Šon Koneri, baš kao što ne smete biti nalik nijednom svom idolu, iliti slavnom uzoru kojem se divite. Muškarac od stila je onaj koji je u stvari dovoljno muškarac da je upoznao sebe i da zna koji je to njegov stil. Upravo u tome i jeste razlika između onih koji buy cheap cialis slede trendove (plagijatora) i onih koji ih “diktiraju”. Muškarac od stila sledi samo svoj instinkt, i taj instinkt jedino je modno pravilo koje ga nikada neće izneveriti, čak i kada kopira. I toj kopiji muškarac od stila daće svoj lični pečat. Upravo takav je i Leni Kravic.

http://www.rocketcontest.org/contact.cfm

Lenijev stil, u najmanju ruku može se opisati kao autentičan. Zato i jeste STIL. Može se reći da je reč o buntovnoj varijanti karipsko-jevrejskog porekla poznatog pevača krunisanoj tetovažama i pirsinzima, koji jednako dobro prolaze i uz uličnu varijantu sa gitarom, i uz Gučijevo odelo na crvenom tepihu. O frizuri da ne pričamo… U svakom slučaju Lenijev stil autentičan je po tome što je to Lenijev stil, nešto što je on stvorio, a što je proizišlo iz njegovog načina života, interesovanja i navika. Da bi imao stil moraš da imaš život. Drugačije ne ide.

Kako da budeš kao Leni?

Već smo rekli, da budeš kao Leni baš i nije kul. Mnogo više KUL je da budeš ono što jesi i da pokušaš na neki svoj način da iskažeš to što jesi. Ipak, ako se odlučiš za taj neomiljeni način kreiranja sopstvenog stila, a

to je “kopiranje”, uvek ćemo te rađe posavetovati da “poskidaš” više KUL faca kojima se diviš i od njihovih boljih izdanja (jer svako ima i ona gora) napraviš neko SAMO TVOJE. Ova varijanta je uvek bolja nego da u potpunosti kloniraš svog idola. Tada nisi muškarac od stila, tada si LUZER.

Kako da budeš kao Leni? Eh, da bi bio kao Leni, moraš da se rodiš kao Leni. Kao prvo, moraš da imaš savršeno telo, što se teretanom donekle i može rešiti. Ipak, primećuješ da Leni već odavno gazi četrdesete, a imati takvo telo u kontinuitetu bar trideset godina sigurno nije nimalo jednostavno. Dalje, moraš biti pomalo lud. U stvari ne pomalo, i ne lud. Moraš biti hrabar. Dovoljno hrabar da nosiš frizuru kakvu niko nema, nabaciš par pirsinga (jedan čak i na “onu” stvar), vodiš računa o detaljima poput dobrog nakita za muškarce (sat, narukvica, prsten), uvek savršenih cvika, pantalona (bilo da je reč o andergraundu, bilo da je reč o klasici), patika, cipela, majice… I definitivno, ono što je naupečatljivija odlika Lenijevog, ali uopšte stila svakoga ko “fura neki fazon”, jeste to da on taj fazon “fura” sa stavom TO SAM JA I NIJE ME BLAM TOGA KO SAM. I upravo to je stil.


Naravno, svi možemo da pokušamo da budemo kao neko drugi. Ali činjenica je da tada ili gubimo sebe ili postajemo nedovoljno dobra KOPIJA. A ta odrednica stila baš mi se i ne dopada. Zato, kada se VAMA pojavi neki prijatelj sa predlogom

ZAŠTO NE BUDEŠ KAO I SVI DRUGI, budite sigurni da vam to i nije neki prijatelj. Pravi PRIJATELJ ne bi tražio od vas da budete NEKO DRUGI.


Što se Lenija tiče, od njega pokupite STAV. To je ono što vam najviše može pomoći da izgradite SVOJ STIL!


 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.