Prosize kapsule

Gojaznost – zašto je loša?

Iron Abs za vas

You sexy thing...

To da je prekomerna težina, odnosno gojaznost loša po zdravlje ljudi i nije neka tajna. Osim što ne izgleda lepo (čast izuzecima kojima njihovi kilogrami lepo stoje), gojaznost je najčešći prikriveni uzrok mnogih oboljenja tipičnih za muškarce. U tekstu koji sledi otkrijte KOJE TO SVE BOLESTI GOJAZNOST IZAZIVA?

U martovskom izdanju Harvardskog muškog zdravlja, stručnog magazina posvećenog zdravlju muškaraca, zaključuje se da je višak kilograma odgovoran za hormonski disbalans, seksualne probleme, oboljenja prostate i mnoge druge probleme.

Prema istraživanju tima naučnika koji je radio na tekstu o štetnim efektima prekomerne težine, ista kod muškaraca izaziva sledeće:

Smanjenje nivoa testosterona. Osim očiglednih posledica, sniženi nivo testosterona utiče i na slabljenje srca i funkcionalnost mišića.

Erektilna disfunkcija. Povezanost viška kilograma i impotencije uočena je i ranije. Ovo je činjenica oko čijeg potvrđivanja Harvardski naučnici nisu morali mnogo da se trude.

Muška neplodnost. Deblji muškarci po pravilu imaju manji broj pokretljivih spermatozoida, što se uglavnom povezuje ne direktno sa kilogramima već sa načinom života koji je uzrokovan prekomernom težinom. Deblji muškarci žive nezdravije od mršavijih, te je i plodnost manja.

Kamen u bubregu. Način ishrane utiče i na to da su deblji muškarci skloniji oboljevanju od kamena u bubregu nego muškarci koji vode računa o kilaži.

Uvećana prostata. Iako je uvećana prostata oboljenje od kojeg u neko, obično poznije doba, oboli najveći broj muškaraca, istraživanja naučnika sa Harvarda pokazala su da od uvećane prostate češće oboljevaju muškarci koji imaju više kilograma.

Rak prostate. Gojazni muškarci koji tokom celog života imaju problem sa povećanim lošim holesterolom i mastima, u većem su riziku od oboljevanja od raka prostate, nego što su to muškarci koji se pridržavaju zdravijeg režima ishrane i praktikuju redovnu, ili makar povremenu fizičku aktivnost.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.