Prosize kapsule

Šta reći, a ne pogrešiti?

Komunikacija sa ženama je poput hoda po užarenom kamenju, trnju ili u najboljem slučaju po jajima. Naravno, samo ako jaja nisu vaša. Mnogi od nas se trude da proniknu u tu viševekovnu misteriju koja bi se najlakše mogla definisati kao ŠTA REĆI, A NE POGREŠITI. I tokom te misije mnogi su naivno poverovali da su pronašli odgovor, odnosno tajni jezik kojim su u stanju da komuniciraju sa ženskim rodom, a da pri tome ne budu smoždeni gnevom lepšeg pola. Akcenat je na ovom NAIVNO.

Činjenica je da takav jezik ne postoji. Žena se uvek može iznervirati i uvek može pronaći reč u vašem savršeno nijansiranom i do perfekcije dovedenom govoru koja će je izbaciti iz takta i navesti na ono čuveno − NE, NISAM LJUTA. Istina je da ONA u svakom trenutku može biti ljuta iz bezbroj razloga i da ne postoji ništa što vi možete da kažete, a što nju ne bi moglo da razbesni. Razlika je jedino u jačini besa koji možete izazvati onim što ćete reći. Upravo zbog toga, evo deset “vrelih tema” na koje ne biste voleli da započnete diskusiju sa vašom dragom.

Moja bivša…

Je bolje uvijala sarme, masirala mi leđa, mirisala na dunje, nosila tange… Šta god da kažeš, a da u svom kontekstu ima reč BIVŠA obiće ti se o glavu bez razmišljanja.

Moja majka…

Bolje kuva, pere, sprema, čuva… Koliko god ta istina bila VELIKA I NEOBORIVA ne zabavljaš se sa svojom mamom već sa svojom devojkom, a činjenica je, ona može biti nalik samo njenoj mami. Ne i tvojoj…

Ja sam uvek u pravu?

Hoćeš da se kladimo?

Ponekad sam pomalo nezgodan…

Ok, shvataš da su brojne nevladine organizacije (za koje svi znamo da su pioni NOVOG SVETSKOG PORETKA) stale u zaštitu žena koje zlostavljaju njihovi partneri. I to je sasvim opravdano i tako i treba. Ipak, neke od ovih NVO-a, a i većina žena može pogrešno protumačiti tvoju “prgavu” narav, čak i kada je ona rezultat lošeg dana na poslu, a ne tvoja karakterna odlika. Iako smatramo da je to nepotrebno reći, MOMCI, NE TUCITE SVOJE DEVOJKE. A loše dane na poslu ostavite na poslu.

Izgledaš debelo u toj haljini!

Ti baš guraš prst u oko, je l’? U redu, ona možda i jeste debela u haljini koju je obukla i možda bi joj i trebala haljina veća broj ili dva, ali postoji lepši način da joj to kažeš. Na primer – MISLIM DA TI OVA HALJINA BOLJE STOJI.

Sandra Afrika je idealna žena

Slažemo se, Sandra ima kvaliteta na osnovu kojih si mogao da dođeš do ovakvog zaključka. Međutim, moraš na vreme da shvatiš da ti je tvoja devojka DEVOJKA, i da u njenom univerzumu osim nje same, za tebe više ne postoje druge devojke, a kamoli IDEALNE DEVOJKE. Pa zar ona to već nije? Naravno, slobodno fantaziraj o drugim ribama, ali svoje zaključke zadrži za sebe.

Ja sam MAKRO

Želiš li da ti pojasnimo zašto ovo nije tema o kojoj bi trebao da pričaš sa svojom devojkom? Čak i da se šališ, neke šale mogu da se protumače na loš način. Sa druge strane, iskrenost u vezi je veoma važna, pa ti savetujemo da uvek kažeš sve što imaš, ali samo u slučaju da proceniš da bi ta veza mogla da bude ozbiljna. U suprotnom svoje male prljave tajne zadrži za sebe…

VOLIM TE!

Naravno, ovo slobodno reci, ali u pravom trenutku. Koji je to trenutak, znaćeš i sam. Čak i kada ona ne odgovori na tvoje VOLIM TE njenim I JA TEBE, važno je da ove dve reči kažeš SAMO I JEDINO ONDA KADA TO I MISLIŠ. Ne žuri…

Mogla bi da smršaš?

Hihi… Već zamišljamo situaciju kako ti čupa srce kroz usta. U delikatnim situacijama moraš se pridržavati suptilnih strategija. Na primer, predloži da zajedno krenete na dijetu, odnosno da ti ona pomogne da ti preguraš svoju dijetu do kraja.

Ti si mi 7. 629 devojka, ali volim te kao da si prva

Uvek izbegavaj teme o bivšim devojkama, jer ono pokreću ljubomoru, zavist, poređenja i podstiču nesigurnost. Ako si srećan sa njom, o bivšima ne razmišljaj. Pak, ako razmišljaš o bivšim devojkama i kada si sa njom, zapitaj se U ČEMU JE PROBLEM?

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.