Prosize kapsule

Bolovi u leđima

Uzroci bolova u leđima mogu biti razni. U nekim, onim najčešćim slučajevima, bol u leđima javlja se kao posledica dugotrajnog sedenja na poslu, u prevozu ili za računarom. Uzrok bola u leđima može biti i stres, a manjak fizičke aktivnosti najsigurniji je od svih razloga. Kad je reč o ozbiljnijim oboljenjima, bol u leđima, naročito donjem delu, može signalizirati probleme sa bubrezima, ili, pak, sa pršljenovima.

Uzroci bolova u leđima

Osim gore navedenih uzroka, za bolna leđa mogu biti odgovorni i loše držanje leđa, loš položaj tela tokom spavanja (najvažnije je spavati na dobrom jastuku i dušeku), previše hrane, odnosno gojaznost koji prirodno uzrokuju probleme sa leđima (povedite računa o ishrani), loše životne navike (otkriveno je da nikotin iz cigareta blokira dotok kiseonika u kičmu što naročito loše utiče na diskove kičme). Najgore što možete da učinite jeste da zanemarite bolove sa opravdanjem PROĆI ĆE. Možda hoće, možda neće, ali najbolje je da se u slučaju dužih bolova u leđima, ipak, obratite lekaru.

Izmasirajte leđa sami

Koliko puta vam je palo na pamet EH; DA MI JE NEKO TU DA MI IZMASIRA LEĐA. Da li ste pokušali sami? Probajte da napravite ručni masažer leđa kućne radinosti. Potrebna vam je jedna duža čarapa i par teniskih loptica ili neka odgovarajuća zamena za iste. Napunite čarapu lopticama, prislonite uza zid ili položite na pod i trljajte leđa o loptice. Deluje šašavo, ali vas leđa više ne bole!

Iron Abs za vas

Pravilno držanje leđa

Stopala treba da su malo razdvojena, ramena ispravljena (niti pognuta, niti isuviše izvijena unazad), glava podignuta, brada malo uvučena, kolena ispravljena. Ovo pravilo važi i kada sedite!

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar