Prosize kapsule

Moderne muške TEKSAS JAKNE

Zima je napokon odbrojala svoje poslednje dane. Ali da li je i zimsko vreme? Kontamo da ste kao i mi, radosno iščekujući prve prolećne dane, unapred spakovali sve debele jakne i vunene džempere, pa vas poneki hladan dan još iznenađene zatekne u majici kratkih rukava kad joj vreme nije. Ovaj problem možete rešiti laganom teksas jaknom, koja će biti prava mera za povremene vetrove sa severa. Dodatno, teksas jakne su ovog proleća ponovo u modi, tako de ćete, osim što će vam biti toplo, biti i u trendu.

Muške teksas jakne

Iako vam za ovo promenljivo vreme od pomoći može biti i kožna jakna (takođe, jedan od vodećih trendova ovog proleća) ona nije za svaku priliku. Teksas jakna, sa druge strane, jeste. Bar za većinu prilika u kojima se mladi i savremeni muškarci poput vas najčešće nalaze. Još jedan od trendova za ovu sezonu jesu i kišni mantili i prolećni kaputi koji će vam odgovarati za neke ozbiljnije prilike, poput posla ili večernjeg izlaska. Teksas jakna, pak, popunjava sve praznine između ova dva ekstrema.

Teksas jakna – na šta obratiti pažnju?

Kao prvo, kod teksas jakne je najvažnije da bude u vašoj veličini. Teksas je tvrd i krut materijal koji se neće “slomiti” i prilagoditi vašem telu u slučaju da jakna nije vaš broj. Zato je važno da izaberete odgovarajuću veličinu.

Dalje, kod izbora boje, uvek vodite računa o tome koje boje su vam farmerice. Nepisano je pravilo da teksas jakna i farmerice uvek moraju biti u istoj nijansi, ili u nijansama koje se maksimalno razlikuju. Prvo pravilo je nekada bilo modni imperativ, ali sada je samo pravilo kombinovanja boja. Modni imperativ jeste ovo drugo pravilo. Ako izaberete plavi džins za jaknu, bez obzira na nijansu (svetla, prljava ili tamna) važno je da farmerice ne budu u toj boji. Jedan od trendova za ovo proleće jesu i pantalone u raznim bojama (zelena, crvena, bela, crna, narandžasta…), pa vašu jaknu možete najlakše upariti sa njima.

Uz šta nositi teksas jaknu?

Ako izuzmemo farmerice iste boje, kao i majicu sa motivom teksasa, teksas jaknu možete nositi uz sve. Najbolje kombinacije jesu sa majicom, farmericama i patikama ili nekim dobrim čizmama u motociklističkom fazonu. Teksas je odličje street, ulične mode i najbolje “leži” onima koji tako i žive − brzo i u stalnom pokretu. Takvi ljudi na pravi način mogu i da iznesu ovu kombinaciju, a svi koji svoj “prefinjeni” stil pokušaju uklope u džins kalup mogu da očekuju samo promašaj. Ne kaže se za džabe: Stoji mu ko piletu …

.

Moderne muške teksas jakne


 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Moderne muške TEKSAS JAKNE

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mnooogo mi se svidela ova siva texas jakna sa ovim kosim rajfeshusom,kako mogu da je porucim ? gde da je kupim aj neka me neko uputi … hvala 🙂