Prosize kapsule

Pastor spavao sa tinejdžerima da bi izlečio njihovu homoseksualnost

Bivši pastor za omladinu u Kaunsil Blafsu u Ajovi, SAD, koji je uhapšen i optužen po 60 tačaka za seksualno iskorišćavanje, ponudio je najblaže rečeno bizarno objašnjenje za svoja dela.

Brent Žirue (31) je rekao da je imao seksualne odnose da dečacima jer je to njegova ’dužnost kao pastora’, i da je on time ’pomogao tinejdžerima u vezi njihovih homoseksualnih nagona, tako što je obavljao molitve dok je imao seksualni kontakt sa njima’.

Žirue je u februaru priznao da je održavao seksualne kontakte sa četvoricom mladića još od 2007. godine, kako bi im pomogao da dostignu ’seksualnu čistoću u očima Boga’.

Tužilaštvo je obelodanilo da su se barem osmorica muškaraca javila sa pritužbama da ih je Žirue zlostavljao, a sudski dokumenti ukazuju da je poremećeni pastor najviše ugrozio jednog tinejdžera sa kojim je spavao četiri godine, počevši kada je dečak imao 14 godina.

Pastor je naravno, rekao da je kontakt bio ’uzajaman’ i da se to dogodilo između 25 i 50 puta za te četiri godine, dok je tinejdžer naveo da su se videli između 50 i 100 puta. Tri druga mladića rekla su da su se seksualna ’isceljivanja’ događala u Žirueovoj kući.

’Kada bi oni ejakulirali, tada su izbacivali zle misli iz svojih umova’ navodno je Žirue rekao detektivima. On je trenutno na slobodi pošto je plaćena kaucija od 30 hiljada dolara, a detektivi istražuju navode drugih potencijalnih žrtava.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar