Prosize kapsule

Sajam automobila Beograd 2011. Mercedes Benz

Salon automobila u Beogradu, juče u 11 časova otvoren je po 49. put. Komentari posetilaca, ali i zaposlenih na štandovima brojnih domaćih i inostranih izlagača uglavnom su pozitivni. Ovogodišnji Sajam automobila ocenjen je kao jedan od uspešnijih u protekloj deceniji, što zbog broja zaista vrednih imena u automobilskoj industriji koja su se pojavila pod halama Beogradskog sajma, što zbog broja premijera kojima su se ta imena predstavila.

Gužve juče nije bilo. Kako je danas vikend, očekuje se nešto veći broj posetilaca, ali to nije razlog da među tim gostima 49. međunarodnog sajma automobila ne budete i vi. Da bismo vas makar malo zainteresovali, posetili smo jedan od najatraktivnijih štandova ovogodišnjeg Sajma, štand Mercedes Benza, na kojem suvereno dominira egzotični Mercedes SLS AMG F1. Mada, ni drugim Mercedes kolegama nismo našli zamereke.

Na svetu postoje samo dva ovakva automobila. Jedan u Melburnu, gde u nedelju startuje nova sezona FORMULE 1, a upravo SLS AMG F1 ima ulogu bezbednosnog automobila šampionata Formule 1. Drugi je, naravno, kod nas − na Sajmu.

Mercedes SLS AMG F1 najsnažniji je bezbednosni automobil svih vremena. Pod haubom se nalazi 6, 3 litarski V8 motor koji razvija maksimalnih 571 KS, a do 100 km na sat ubrzava za svega 3.8 seksundi. Zahvaljujući skupim i laganim materijalima, ovaj automobil teži svega 1.6 tona.

M@N! na Mercedes Benz štandu


BONUS PHOTO − MAYBACH


 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar