Prosize kapsule

Sajt sa najduhovitijim pismima na svetu

Internet sajt po imenu “Dear blank, please blank’”(blank-prazno polje) nudi korisnicima jedinstvenu priliku da izraze svoje nezadovoljstvo, ljutnju, ljubavne jade ili nešto drugo, putem poruke upućene nekome ili nečemu.

Pisma idu u standardnoj formi koja počinje sa ’Dear’, a završava se sa ’Sincerely’, sa vašim potpisom ili imenom ’osobe’ u čije ime pišete.

Između ovih formalnosti stoji obično izuzetno duhovita poruka, pa su autori pisama iz celog sveta pohrlili da nekome nešto poruče. Vlasnici sajta izdvajaju i objavljuju one najzanimljivije, pa korisnicima ostaje da napišu što smešniju poruku.

Tako se može pronaći poruka u kojoj Titanik izražava saučešće glečerima koji se tope usled globalnog zagrevanja, ili pismo kojim pauk poručuje mladiću da njegova devojka vrišti jače zbog njega. Tu je i poruka devojkama fanovima “Sumraka” da vamipirima ne teče krv kroz vene, pa tako ne može ni da im se digne.

Vlasnici sajta su inače odlučili da iskoriste popularnost ovog projekta, pa su pokrenuli i sajt ’etsy.com’ gde se mogu kupiti neka od najduhovitijih pisama u vidu jednostavno dizajniranih čestitki. One izgledaju kao pismo otkucano na pisaćoj mašini na običnom belom papiru, pa je utisak sveden na samu suštinu poruke.

 

SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar