Prosize kapsule

MUŠKE tridesete – VOLONTIRANJE JE KUUL!!!

U zavisnosti od toga šta ste uradili sa prethodnih 29 godina, koliko ste postigli i dokle ste dogurali, tridesetom rođendanu ćete se ili radovati ili ga potajno moliti da vam da bar još minut da ispravite sve svoje mladalačke greške. Naravno, vreme ne može da se zaustavi, pa vam neće pružiti tu privilegiju da prevarite godine, ali zato od te tridesete možete započeti sasvim novu fazu u svom životu − zrelu fazu.

Tridesete

Do tridesete, po nekom uvreženom verovanju, već bi trebalo da ste srećno oženjeni, zaposleni i da imate makar jedno dete. Nažalost, realnost u Srbiji, ali i u drugim zemljama Balkana, znatno je drugačija. Čak 70 posto mladih muškaraca (do 30 godina) još je u potrazi za svojim prvim zaposlenjem. Bez ovog osnovnog preduslova za sve ostalo logično je da istih tih 70 posto ne razmišlja o zasnivanju porodice. Čime je izdržavati?

Istina, nije sve na državi. Ona se svojski trudi da oteža svaku mogućnost svetle budućnosti naše omladine, a bez takve budućnosti, Srbija i nema budućnost. Ali hajde da ne očajavamo nad onim što ne može da se promeni.

Volontiranje je KUL!


Ono što podleže promeni jesmo mi sami. Šta je to što mi možemo da učinimo? Kao prvo, da ne pristajemo na kompromis na našu štetu. Mnogi mediji najavli su 2011. godinu kao GODINU VOLONTIRANJA. Zašto? Zato što je volontiranje kul. I oni su ozbiljni. Kul je besplatno raditi? Ne, cenite sebe, i nemojte pristajati na vešte trikove marketinških kampanja. Volontiranje nije kul, jer ste čovek koji radi da bi zaradio i da bi jednog dana tu zaradu uložio u svoju i budućnost svoje porodice. Svaki rad mora da se naplati i to je jedini uslov od kog nikada ne smete odustati.

Volontiranje može biti korisno, a li sa merom i u određenom roku. Zahvaljujući volontiranju možete da steknete brojne kontakte, naučite posao i savladate osnovne tajne zanata. Ono što malo nas zna jeste da je zakonski rok predviđen za volontiranje tri meseca. Sve iznad toga smatra se zloupotrebom i eksploatacijom. Ali ko još vodi računa o zakonu… Tako se u većini naših medija (sa ovom granom smo u bliskom kontaktu, pa su nam ti podaci dostupni) volontiranje otegne i do pune dve ili tri godine. Volonteri se ubijaju od posla sa nadom da će jednog dana biti primljeni, i onda baš kad ste sigurni da STE VI TAJ SREĆNIK, pojavi se neki novi mlađi VOLONTER, a vi dobijete ZAHVALNOST NA SARADNJI. Ali ko vas šta pita?

M@N! Savet

Ako se vi ne borite za sebe niko drugi neće. U zemlji u kojoj niko nema obzira prema vama, najgluplje je biti obziran. Ljudskost je kategorija koju u nama sve više ubijaju, a na nama je da odigramo pametno. Budite čovek prema ljudima, a u ZOO vrtu SRBIJA DANAS moguće je preživeti samo ako ste neka opaka zverka. Pokažite zube, ne stidite se… Oni srama, svakako, nemaju.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar