Prosize kapsule

Muško zdravlje i tridesete

Prvih trideset godina održava nas mladost. Uz malo sreće, naš organizam će funkcionisati besprekorno sa koliko god galona alkohola da smo se otrovali, koliko god puta da nismo poslušali one babačke savete te smo “izašli napolje mokre kose, sedeli na hladnom betonu, nismo nosili potkošulje i pušili smo ko Turčini”.

Nakon tridesete počinju da se ispoljavaju prvi simptomi naše “mladosti ludosti”. Istina, neće nam izrasti rep i uši, ali javiće se prva tura zdravstvenih problema kao kazna za mladalačke nesmotrenosti. Evo nekoliko osnovnih pregleda na koje mora otići svaki muškarac kada dođe u TRIDESETE.

Analiza krvi najbolji je pokazatelj svega što se dešava u vašem organizmu. Da biste bili crno na belo kada je reč o opštem zdravlju, prvo morate utvrditi kakvo je stanje vaših crvenih i belih zrnaca, kao i hemoglobina.

Iron Abs za vas

Dijabetes je bolest koja se dobija ili nasledno ili nastaje usled nekog stresa. Kako je život danas prilično stresan nije na odmet znati kakve su vaše predispozicije za oboljevanje od dijabetesa.

Mokraćna kiselina. Kontrola mokraćne kiseline važna je kao mera prevencije u slučaju oboljenja kao što su giht ili upale u zglobovima. Ako imate povećan nivo mokraćne kiseline vrlo je verovatno da imate i česte bolove u kostima. Mlađi muškarci najčešće obolevaju od hroničnih upala zglobova, dok se kod starijih javlja i giht.

EKG je obavezan pregled u slučaju da fizički niste aktivni, da se lako umarate, prekomerno znojite, često osećate nemir i teskobu, nervozu, kao i da ste prepoznali neke simptome mogućeg srčanog oboljenja.

Masti. Holesterol je jedna od stavki o kojoj počinjemo da razmišljamo kad nas stignu ZRELE GODINE, jer je i krajnje vreme da neke ozbiljne teme sazreju. Koliki je nivo masti, kakav je odnos dobrog i lošeg holesterola… Ovi podaci će vam reći šta vam je činiti po pitanju načina života tokom ostatka istog.

Bubrezi i jetra. Ne računajući srčana oboljenja, mokraćni kanali, bubrezi i jetra, uglavnom prvi zakazuju kada zađemo u te ozbiljnije godine. Kako su tokom prvih 30 godina prerađivali sve otrove kojima smo ih uporno zagušivali zamor materijala je očekivan. Kod urologa!

Kontrola urina uz pregled krvi podrazumevana je mera prevencije, ali i dijagnostikovanja bilo kakve nepoželjne promene u telu.

Urolog je doktor koji će vam biti od velike koriste u periodu života koji sledi. Naviknite se na njegov DODIR. Pregledajte testise, prostatu, ali i stanje urinarnog trakta. Neke bolesti otkrivaju se samo uz pomoć ZNALCA, a u pravo zbog našeg neznanja mogu nas stajati života.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Muško zdravlje i tridesete