Prosize kapsule

Najbolji vitamini

U to da su vitamini zdravi nema sumnje. Ipak, među nama je malo onih koji bi, osim za VITAMIN C, mogli za još neki od vitamina da kažu za šta su tačno zdravi. Zato smo tu mi, da pripremimo pregled najboljih i za vaše zdravlje najkorisnijih vitamina koje nam priroda nudi.

Vitamini održavaju vitalne funkcije tela, pospešuju gubljenje kilograma i učestvuju u vipe od 100. 00 procesa u organizmu. Najzdraviji vitamini su vitamini A, B6, B12, B1, B2, B3, C i E.

Vitamin A veoma je važan za zdravu kožu, a optimalan dnevni unos od 0.8 mg nalazi se u jednoj šargarepi.

Iron Abs za vas

Vitamin B1 podstiče pravilnu potrošnju ugljenih hidrata, a dnevne potrebe od 1 mg zadovoljava jedna veća porcija graška.

Vitamin B2 u vrednosti od 1.2 mg dnevno utiče na smanjenje masnoća, proteina i ugljenih hidrata, a preporučenu dnevnu dozu možete zadovoljiti sa tri čaše jogurta.

Vitamin B3 reguliše nivo šećera u krvi, a preporučenu dnevnu dozu od 13 mg možete pronaći u četiri banane na dan.

Vitamin B6 “podiže” raspoloženje, a preporučena doza ovog vitamina je 1.2 mg. Nekoliko kriški sveže paprike ili komad skuše zadovoljiće vaše dnevne potrebe za ovim vitaminom.

Vitamin B12 učestvuje u razgradnji masti i belančevina, a preporučenu dnevnu dozu od tri mikrograma možete naći u 100 grama sira.

Vitamin E, takođe, utiče na dobro raspoloženje, i možete ga pronaći u koštunjavim i orašastim plodovima, a preporučena dnevna doza jeste šaka plodova.

Vitamin C je važan za sintezu kolagena i kreatinina koji pojačavaju vezivno tkivo. Preporučena dnevna doza jesu dve pomorandže, odnosno 100 grama vitamina C.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Najbolji vitamini

  1. Ljudiiiii…… Svi vitamini su bitni, ne postoje najbolji i najgori, ovde u ovom textu ima dosta gresaka, kada bi neko uzeo 100 GRAMA VITAMINA C ostao bi bez zeludca istog trenutka….!

    • Hahaha 😀 Da…. Isto kao kad bi rekli da je zdravo da pojedete 100 grama soli. XD
      Možda misle na količinu hrane koja sadrži vitamin C. Inače, preporučena dnevna doza je 100mg, a kada su u pitanju neke bolesti onda čak i po 2000mg (4 tablete vitamina C), ali 100 GRAMA svakako ne. 😀