Prosize kapsule

Definicija ŠMEKERA

Džejms Din

Da bi bio ŠMEKER, KUL lik, odnosno FACA nije potrebno da živiš u Parizu, glumiš Holivud ili pušiš tompus, baš kao što nije ni dovoljno da na sebe nabaciš par skupih krpica, voziš dobra kola ili imaš KUL frizuru. Šta je to KUL?

Kako biti KUL?

Kad bi smo pokušali da damo neku definiciju KUL-a približno bi to izgledalo ovako: Svi znaju ko je KUL ŠMEKER kada ga vide, ali “na slepo” retko ko bi mogao da opiše šta je to što nekoga čini šmekerom. ŠMEKERSTVO, bar kada je reč o modi i stilu, mešavina je dobrog ukusa, stava i nesumnjivog unutrašnjeg samopouzdanja. Ali ne samopouzdanja u smislu arogancije i nadobudnog stava “VIDI ME, BAŠ SAM BAJA”, već više harizme kojom neka osoba zrači sigurna u svoje vrednosti. A siguran u svoje vrednosti može biti samo onaj ko zna da zaista vredi. I takve osobe su ŠMEKERI.

Iako je redovno upotrebljavamo, malo je onih koji znaju da je krilaticu “Odelo čini čoveka” prvi upotrebio Mark Tven. Za ŠMEKERE važi upravo suprotno − čovek čini odelo. Da bi bio ŠMEKER nije važno šta nosiš, već to KAKO SE NOŠIŠ SA TIME ŠTO NOSIŠ. Evo nekoliko primera koji objašnjavaju pojam ŠMEKERA.

Kako biti ŠMEKER?

Što se mode tiče, iako je za ŠMEKERSTVO najvažniji STAV, postoji nekoliko modnih pravila koja vam mogu pomoći da u svakom trenutku izgledate KUL.

KUL PRAVILA:

* Šta god da nosiš, nosi to sa stavom i ležernošću.

*Prati trendove, ali ih ne sledi slepo. Kombinujući ono što ti se sviđa formiraj svoj stil koji će predstavljati TEBE.

*Ne investiraj u trendove, investiraj u stil. “Trendovi blede, stil je večan.” by Iv San Loren

*I ležernost zahteva kontrolu.

*Veličina je krunsko pravilo stila. Odaberi PRAVU.

* Sa elegancijom umereno, ali nek je uvek prisutna u detaljima.

KUL ODEĆA ZA KUL STIL

*Odelo: izbor odela je na tebi, u zavisnosti od tvoje građe. Ono o čemu te mi možemo posavetovati jeste boja, a ona uvek treba da bude jednostavna i svedena.

* Kožna jakna. Svaki muškarac treba da ima jednu dobru kožnu jaknu.

* Šešir. Vreme šešira u klasičnom smislu stila možda jeste prošlo, ali i dalje ima nečeg šmekerskog kod muškarca koji nosi šešir ili kačket.

* Džins. Dobre farmerice osnov su svake dobre odevne kombinacije.

* Espadrile. Idu topliji dani, potrebna vam je obuća u kojoj će vaša noga moći da diše. Espadrile su odličan komad moderne KUL obuće.

* Čizme. Ozbiljnom muškarcu nisu dovoljne samo dobre cipele ili patike. Čizme su KUL.


Zaključak: Kako biti šmeker?

Ovog puta to mi pitamo vas!

1. Kako biti KUL, odnosno ŠMEKER?

2. Ko je po vama ŠMEKER?

3. Imate li nekog uzora čiji stil kopirate, jer ga smatrate šmekerom?

4. Da li odelo čini čoveka?

5. Šta od odeće vam je potrebno da biste bili KUL?

6. Da li se stil uči, ili se sa njime rađaš?

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Definicija ŠMEKERA

 1. Pingback: Dolce & Gabbana - MAČO KLASIKA vs TREND | Muški magazin - M@N!

 2. 4.Da li odelo cini coveka?

  Odelo cini coveka,to je tacno!Ali da bi se postigao pravi efekat,mora da se ispuni sledeca "proporcija"-Odelo cini coveka,onoliko koliko taj covek cini to odelo.

  6.Da li se stil uči, ili se sa njime rađaš?

  Stil je po meni nacin zivota.On se ne uci!(citanje modnih casopisa,pracenje revija,kupovina odece)! Sa time se ne radjas(ali dobijas gene,koji mogu biti samo predispozicija) vec se stil stice-sazrevanjem,iskustvom,ucenjem na greskama…i naravno nemoguce je imati stil ako nemas karakter i stav koji se ne ljuljaju lako!

  5.Sta od odece je potrebno da bisti bili kul?

  Potrebno je ono sto je udobno,kvalitetno,cisto,odrzavano.Ono u cemu se odlicno osecamo..u stvari najlepsi je osecaj kada nismo svesni da nam to besprekorno odgovara,a da drugi jesu..Tada u njihovim ocima raste nasa pojava..

  2.Ko je smeker?

  Smeker je covek,pravi muskarac,sa karakterom i stavom,koji ima stil,ne samo po pitanju odece,vec i zivota,i stalno ga unapredjuje,a nije svestan da je besprekoran iako drugi jesu..

 3. Sta mislite vi kako idu patike sa odelom naravno nije to ono pravo elegantno odelo nego jei malo vise ono za omladince tj.sportski neznam bas u pravom smislu da objasnim.. sako beo je skroz ima crne linije ali tanke , a na laktovima ima zakrpa crna koja ide odlicno uz teget pantalone i teget kosulju i patike su bele skroz, a znak NIKE je teget ….. da cujem vase misljenje???

Ostavite komentar