Prosize kapsule

NASA primila poziv u pomoć iz druge galaksije?

Među nedavno objavljenim dokumentima britanskog ministarstva obrane o NLO-ima nalazi se i novinski članak iz 1998. godine, koji navodi da je NASA uspela da dešifruje jednu poruku poslatu iz susedne galaksije.

Kako je naveo “Weekly World News”, složeni matematički signal koji je stigao iz galaksije Andromeda (na slici) stručnjaci su analizirali nekoliko meseci, a kada su ga dešifrovali došli su do zanimljivog otkrića. Naime, NASA-ini stručnjaci su tvrdili su da je vanzemaljska civilizacija poslala poziv u pomoć, a s obzirom na udaljenost s koje je signal doputovao, procenjuje se da je poruka snimljena pre oko 80.000 godina.

Dr. Viktor Kulakov je tada izjavio da sama činjenica da su ljudi uspeli da prime i dešifruju poruku pokazuje da je razvoj vanzemaljske civilizacije bio na našem nivou, ali pre 80 hiljada godina. Iako je odbio medijima da podnese transkript poruke, Kulakov je otkrio da ona počinje sa: “Pomozite nam”, a nastavlja se davanjem tačnih koordinata planete. Poruka otkriva i da je civilizacija bila na ivici izumiranja, ali za to nije bila kriva nikakva prirodna ili kosmička nepogoda.

“Pred nama su još godine istraživanja, ali sa sigurnošću možemo da kažemo da je civilizacija sama izazvala svoju propast, možda nekakvim oblikom nuklearnog rata” objašnjava Kulakov i dodaje da se iz signala vidi njihovo mirenje sa situacijom i prihvatanje odgovornosti, ali i nemogućnost da evakuišu preostale stanovnike planete. Iako je civilizacija raspolagala tehnologijom za međuplanetarno putovanje, jednostavno u blizini nije imala naseljivu planetu.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.