Prosize kapsule

Kako biti Dolce & Gabbana M@N?

Ovaj tekst možete da posmatrate kao prirodni nastavak na tekst DEFINICIJA KUL-a. Dolče i Gabana prošle godine proslavili su dvadeset godina uspešnog “modnog rada” koji je nakon dve decenije rezultirao time da su inicijali D&G postali sinonim stila i dobrog ukusa.

Kada su započeli svoju modnu borbu, Dolče i Gabana su bili ekstravagantno osveženje koje je okončalo ludilo veselih osamdesetih i svetu predstavilo novo, svedeno lice mode. Kako smo specijalizovani magazin za muškarce, ovde pre svega mislimo na mušku modu. Dobro ukrojen džins, izbledele famerice, košulje, kožne jakne, odela i stilizovane cipele, uz mnoštvo detalja zahvaljujući kojima je i nastao izraz accessories, glavne su modne zasluge u kreiranju stila savremenog mladog muškarca brenda D&G. Sa razlogom, Dolče i Gabana, danas više ne predstavljaju ekstravagantnu modnu silu koja ruši tabue, već temelje zasnovane na klasici i tradiciji koji su odlika STILA ZA SVA VREMENA.


Bez imalo zadrške može se reći da je stil Dolče i Gabana muškaraca stil onih koji su se već pronašli i odredili, ne samo modno, već i kao ličnosti. Biti Dolče i Gabana M@N! ne znači da je eksperimentisanju i traganju za samoodređenjem došao kraj, već da se u istu avanturu upuštamo iznova, ali sa mnogo više ozbiljnosti. Ovo je faza u kojoj dečaci postaju muškarci.

Dolce and Gabbana − SENZUALNI SICILIJANAC

O tome koliko je klasika nadmoćnija nad tekućim trendovima, najbolje svedoči poslednja linija D&G za sezonu proleće-leto 2011. godine, pod nazivom Sicilian Sensuality. U svom modnom putovanju D&G se vraćaju korenima − jugu Italije, Napulju i Siciliji…

U skladu sa tim, modnim pistama Njujorka, Londona, Pariza, Tokija i drugih svetskih modnih prestonica, u ime ove modne kuće, šetali su prašnjavi Sicilijanci u lanenim odelima, svilenim džemperima, pamučnim majicama i šorčevima, umesto kaiševima povezani kanapima i užadima. Na nogama su obavezne mokasine, kožne sandale ili papuče, odnosno lagane prolećne cipele, ako je reč o nekoj ozbiljnijoj odevnoj kombinaciji. U rukama su torbe, na glavi kačketi poput onih koje su nosili momci u Napulju tokom dvadesetih i tridesetih prošlog veka, a bez opuštenih cvika se u sunčanoj Italiji jednostavno ne ide ni po novine.

Preovlađujuće boje su bela, kaki odnosno sve varijante smeđe (od krem na ivici prljavo bele do zatvorenih smeđih tonova). Friuzure su lepršave i neobavezne, a ono što je najvažnije u svemu jesu odlučnost i samopouzdanje sa blagom dozom arogancije kojom se nose ovi modeli.

Kako postati D&G M@N?

Pre svega, ovakav muškarac je pun samopouzdanja, izrazito muževan, siguran u svoju seksualnost i rođeni playboy. Baš zato smo Dolče i Gabana stil i odredili za DEFINICIJU KULa. Evo nekoliko pravila koja će vam pomoći da budete D&G M@N!

* D&G stil za ovu sezonu je lagan, lepršav i opušten. Dominirajuće boje su boje leta, dakle svetle. Napomena: Kada kažemo lepršavo i opušteno, to ne znači da treba da kupite odeću veću za dva broja, već onu koja opušteno i lepršavo izgleda u vašoj veličini.

* UTEZANJE JE OUT! Možda Dolče i Gaban jesu GAY, ali to ne znači i da svojom modom nameću GAY stajling. Vreme utegnutih farmerica i uskih majičica je iza nas. Farmerice i pantalone dobijaju nešto opušteniji kroj, mada još prate linije tela, ali više nisu USKE do pucanja. Uske majice su ok, ali samo ako preko njih ide neka opuštenija karirana košulja, duks ili laneni sako. I još nešto − uvek birajte prirodne materijale.

* Koža je važan deo svake odevne kombinacije i za ovo proleće i leto. Pitate se kako kada je suviše toplo za nju. Za kožne sandale, papuče, torbe, narukvice ili kožnu jaknu, tek da imate da nabacite šta u još ne tako topla predvečerja, nikada nije pretoplo.


* Rustičan izgled, kao da ste upravo izašli iz mlina gde ste samleli tonu kukuruza i pšenice, ove sezone jedan je od vodećih trendova. Ipak, to što ste prašnjavi ne znači da treba da budete i neuredni. Dobra frizura, negovana bradica, pa i dobro građeno telo OBAVEZNI su ako želite da budete D&G M@N! Nije fora samo izgledati jeftino, već uložiti mnogo truda da biste tako izgledali.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.