Prosize kapsule

Magnetna rezonanca polomila kosti invalidu u kolicima

Jedna bolnica u Nemačkoj dobiće tužbu iz krajnje neobičnog razloga – magnetna rezonanca uspela je da povredi pacijenta koji je došao na pregled.

Brus Roberto Mota (50), broker sa Ibice koji boluje od multiple skleroze, došao je u bolnicu motornim kolicima jer se teško kreće. Iako je kolica trebalo da ostavi ispred prostorije sa aparatom, Mota se ipak uvezao unutra i tada je usledio nesvakidašnji događaj. Naime, uključena mašina reagovala je na kolica i snažan magnet ih je povukao, sa sve pacijentom koji je u njima sedeo.

“Leteo sam nekoliko metara kroz vazduh. Snažno magnetno polje privuklo je mene i kolica. Zalepio sam se za magnetnu rezonancu. Osećao sam kako me sve užasno boli” rekao je Brus, koji se onesvestio kada ga je rezonanca “usisala”. Tom priliku polomljena su mu rebra i pukla mu je slezina, pa je hitno prebačen na operaciju nakon koje je devet dana proveo na intenzivnoj nezi.

Mota je otkrio da planira da tuži bolnicu, a njegov advokat Aleksander Šefer kaže da je krivica klinike potpuno jasna.

Međutim, šef radiologije Tomas Vogl (52) kaže da se pacijent nije držao uputstava za ulaz u prostoriju sa magnetnom rezonancom, ispred koje stoji upozorenje da se o radi jakom magnetnom polju. “Previše mu se žurilo i nije želeo da čeka” rekao je Vogl za “Bild” i dodao da mu je žao što se ovo desilo.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.