Prosize kapsule

Želela je da živi na Menhetnu: Stan od 8 kvadrata plaća 700 dolara mesečno

Minijaturni stanovi uglavnom su odlika racionalnih Japanaca, međutim, najmanji životni prostor na svetu najverovatnije pripada jednoj Amerikanki koja stanuje u samo 8 kvadrata.

Profesionalna organizatorka Felis Koen silno je želela da živi na Menhetnu, ali nije bila spremna da izdvoji skoro tri hiljade dolara, koliko prosečno košta mesečna renta za stan u ovom delu Njujorka.

Zato je preko prijatelja pronašla prostoriju od osam kvadrata koja je u njoj najpre izazivala klaustrofobiju, ali je dobrim rasporedom nameštaja uspela da napravi dom od sobice koju plaća 700 dolara.

“Lokacija je idealna jer mi je Central Park jako blizu. Silno sam želela da živim na Menhetnu, ali nisam htela da potrošim sav novac kojim sam raspolagala. Stan sam našla preko prijatelja. Bavim se organizacijom pa mi je uređivanje bilo pravi izazov,” kaže Felis, koja mora mnogo da se trudi da bi mogla da živi u malenom prostoru.

Naime, krevet joj je smešten visoko, na svega 50 cm od plafona, kuhinju nema a toalet joj je tako mali da joj WC šolja stoji ukrivo kako kolenima ne bi udarala u ormarić. Nema ni mnogo garderobe jer ne može da je smesti, ali ipak kaže da ima sve što joj je potrebno, te da su i njeni prijatelji zavoleli stančić u kom je redovno posećuju.

Slični tekstovi

1 komentar on “Želela je da živi na Menhetnu: Stan od 8 kvadrata plaća 700 dolara mesečno

  1. Auu…nema bas mnogo mesta za "akrobacije" sa samo 50 cm ispod plafona…al' dobro, to joj ostavlja prostora za inovativnost i u tom pogledu…

Ostavite komentar