Prosize kapsule

Svaka žena ima 22 odevna predmeta koja ne nosi

Retko šta raduje žene kao šoping i rasprodaje, ali nekim čudom uvek zaključe da nemaju šta da obuku kada stanu ispred ormana.

Ovakav stav prema garderobi potvrdilo je i jedno britansko istraživanje, koje je pokazalo da svaka žena ima 22 komada odeće koja nikada ne obuče.

Kao najvažniji razlog za to što svoje ormane pune odećom koju nikada neće obući, žene navode to što uglavnom kupuju u žurbi. Najčešći komad garderobe koji leži neupotrebljen u garderoberu jesu farmerke, a čak 88 odsto ispitanica je priznalo da imaju barem jedan par farmerki u kojima nikada ne bi izašle napolje.

Svaka peta žena rekla je da ima najmanje šest pari cipela koje nikada neće obuti,  a skoro svaka učesnica studije priznala je da ima barem jednu nikada upotrebljenu majicu. Stvari koje ne nose žene ne bacaju uglavnom jer im je žao novca koji su za to potrošile, dok se 17 odsto ispitanica nada da će tu odeću moći da nose ’kada se vrati moda’. Tu su naravno i oni komadi koje žene čuvaju da obuku kada smršaju.

Kako je ova anketa pokazala, ni muškarci nisu mnogo bolji po ovom pitanju, pa oni u proseku imaju 19 “krpica” koje ne nose, a kažu da su te suvišne komade odeće uglavnom kupili na rasprodajama.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.