Prosize kapsule

Tinejdžerka visoka 208 cm a raste i dalje (foto)

Devetnaestogodišnja Mali Duangdi sa Tajlanda, koja je u Ginisovoj knjizi rekorda iz 2009. godine proglašena najvišom tinejdžerkom na svetu, narasla je u međuvremenu do neverovatnih 208,3 cm i još uvek raste.

Njeni roditelji pričaju da se od malih nogu razlikovala od druge dece, a majka ju je odvela kod lekara kada je Mali imala devet godina.

Dijagnostikovan joj je tumor hipofize, zbog kojeg preterano luči hormon rasta, pa su je u školi često zadirkivali da je džin.

‘Osećala sam se kao čudovište. Vređali su me i svašta su mi govorili. Čim sam završila školu počela sam bolje da se osećam u vezi same sebe’ rekla je Mali, koja je zbog tumora počela i da gubi vid. Nesrećnu devojku dva puta su podvrgli neuspešnim operacijama, a jedina nada za smanjenje tumora joj je lek koji košta 2000 dolara. Takođe, trebalo bi da prima inekcije svaka tri meseca, ali njeni roditelji to često ne mogu da plate.

Mali priznaje da joj je kretanje dosta otežano jer na 108 cm ima 130 kilograma, zbog čega joj je ponekad teško da ustane. Pomirila se sa tim da je ne čeka ista budućnost kao ostale devojke.

“Nikada nisam imala dečka. Mislim da se nikada neću udati. Brak nije moguć za nekoga kao što sam ja” rekla je nesrećna devojka.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.