Prosize kapsule

World Freefight Challenge Beograd

Trinaesti WFC turnir biće prilika za domaće ljubitelje MMA, K1 i borilačkih sportova uopšte da na svom terenu dožive svetski spektakl. Tog 17. aprila, beogradskoj publici predstaviće se najpoznatiji srpski i evropski borci u ovoj kategoriji.

Na turniru WFC 13, Srbija će predstaviti svoje najbolje MMA borce. Verovatno najbolji  MMA borac, Aleksandar „Rođa“ Radosavljević priprema se za najzahtevniju borbu u karijeri protiv šampiona Nemačke Jonasa Bilstejna, koji je dosad još nepobeđen i važi za jednog od najboljih boraca u Evropi .

Njegov kolega Dragan Tešanović suprotstaviće se do sada nepobeđenom Bugarinu Svetoslavu Savovu. Posle uspešnog debija i pobede nad Tamerlanom Burjuevim, Dušan „Cyborg 2“ Džakić imaće težak zadatak. Ime tog zadatka jeste Ertan Balaban, borac iz Turske, koji je, takođe, bio uspešan u svom WFC debiju savladavši protivnika u prvoj rundi! Pokazavši veliko srce poslednji put u Ljubljani, Josif Al Said priželjkuje prvu pobedu na WFC šampionatu protiv Nemca Andreasa Birgelsa.

WFC 13 sa ponosom najavljuje i povratak brazilskog „lovca na glave“ u WFC ring, svemoćnog Hose „Pele“ Landija, što će biti specijalna prilika videti legendu na „podijumu“, s obzirom da je ovo jedno od njegovih retkih evropskih gostovanja.

Teška kategorija biće predstavljena hrvatskim talentom Ajlinom Ahmićem koji je u svojoj poslednjoj borbi pokazao veliko MMA umeće protiv Nandora Guelminoa u Ljubljani.

Grčki „malj“, Andreas „Big Daddy“ Kraniotakes vraća se u WFC ring posle godinu dana. Druga MMA borba u teškoj kategoriji nesumnjivo će biti nešto što se ne sme propustiti. Austrijski šampion u teškoj kategoriji Džerald „Geri“ Turek ima veliku šansu da zauzme WFC tron teške kategorije. Njegov protivnik biće Jair „Sorriso“ Goncalves. Brazilac ima ogromno iskustvo protiv u borbama sa najpoznatijim imenima ovog sporta imena, ali takođe i Turek.

U glavnom delu večeri, WFC će sa ponosom predstaviti povratak nepobeđenog šamiona u srednje teškoj kategoriji Bruna „BC“ Carvalja. On će još jednom braniti titulu protiv Bugarina Lubomira „Virus“ Guedjeva.

Kao dodatak  na ovih osam MMA borbi, biće održano još tri K-1 borbe.

Posle prvog poraza od Aleksandra Stetučurenka, slovenački K-1 šampion u srednje teškoj kategoriji, Miran „The Rocky“ Fabjan će ući u ring u „Pioniru“ i pokušati da se vrati na postolje u borbi protiv srpskog jurišnika, muay thai praktičara Stevana Živkovića.

Hrvat Igor Jurković sprema se da nastavi svoj put pobede u WFC-u protiv iskusnijeg  Gorana Radonjića, crnogorske zvezde K-1 šampionata.

Treća borba će se održati između srpskog mladog talenta Gorana Aleksića i njegovog hrvatskog protivnika Davida Dobravca.

Borilačke veštine, uzavreli Beograd, uzbudljiva srpska publika, prelepe WFC devojke, MMA legende, šampioni i mladi talenti u usponu pod istim krovom samo su deo onoga zbog čega nikako ne biste trebali da propustite 13 WFC šampionat u Beogradu, ujedno i premijerni  MMA spektakl u Evropi.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar