Prosize kapsule

Završen WFC 13 BEOGRAD

U Hali PIONIR pred oko 1.500 gledalaca sinoć je održano evropsko takmičenje u ULTIMATE FIGHT-u WFC 13. Ljubitelji borilačkih veština uživali su u sedam mečeva u MMA – mešovitim borilačkim veštinama i dva duela u K-1. Srpski tim nije prošao slavno, jer su u šest borbi pobede ostvarili samo Dušan Džakić i Aleksandar Radosavljević. Mada, za domaće borce pobeda je zabeležena pre početka takmičenja, onog trenutka kada su dobili priliku da svoj sport izvuku iz senke i predstave ga kao ravnopravnog svim drugim sportovima u Srbiji.

Program su otvorili Aleksić i Petje u K-1. U prosečnom meču, koji je kasnio nekih 40 minuta, bolji je bio Petje 3:0.

Usledila su tri vezana poraza srpskih boraca. Najpre je Dragan Gagi Tešanović radio protiv odličnog Bugarina Savova. I dok se Gagi trudio da borba što duže bude u stend apu, Savov je svaku priliku koristio da je prebaci u parter. U drugoj rundi u parteru primorao je Tešanovića na predaju. Josif Al Said je ostavio ubedljivo najbolji utisak od svih poraženih. U duel protiv iskusnog Ivice Truščeka iz Hrvatske ušao je hrabro, bez respekta, radio dobro skoro dve runde iako je već početkom meča zaradio posekotinu ispod levog oka koja je obilno krvarila. Krajem prve runde je čak uspeo da preuzme inicijativu, ali je u drugoj rundi iskustvo Truščeka presudilo. Dalibor Vidović je bio, gotovo statista u meču protiv Slovenca Borovca. Vrlo brzo borba se preselila u parter a tu Vidović nije imao nikakve šanse. Do sredine prve runde već je kapitulirao.

Iron Abs za vas

Prvu pobedu za Srbiju ostvario je Dušan Džakić. U meču protiv Turčina Balabana radio je poprilično pametno. Forsirao je „stend ap“ borbu gde je bio dominantniji, ali je i u parteru uspevao da pruži dobar otpor i vešto se izvuče iz nezgodnih i potencijalno opasnih situacija. Meč je trajao predviđene tri runde, a sudije su bile jednoglasne.

U borbi po K-1 pravilima kategorije preko 91kg snage su odmerili Hrvat Goran Jurković i Crnogorac Goran Radonjić. U tri runde viđena je dobra borba. Radonjić je dobro počeo, ali je brzo krenuo sa svojim stilom guranja, grljenja… Utisak je da je Jurković tokom većeg dela meča zadao manje udaraca, ali je zato, gotovo svaki, bio poen. U samom finišu meča je furiozno krenuo, fantastičnom serijom „Punio“ Radonjića i pitanje je kako bi se Crnogorac izvukao iz te situacije da se nije oglasio gong. Na kraju 3:0 pobeda Jurkovića.

Dobar utisak ostavio je Hrvat Ahmić koji je bez imalo respekta ušao u rat sa Kranotakesom. Imao je nekoliko sjajnih udaraca, da bi na kraju polugom na ruku primorao Nemca na predaju. Brazilac Gonkavles je takođe polugom sredinom prve runde porazio Austrijanca Tureka.

Program je zatvorio Aleksandar Rođa Radosavljević koji je zabeležio ekspresni trijumf. U duelu u kome je razlika u kvalitetu bila na njegovoj strani za samo 14 sekundi, u kojima je zadao veliki broj udaraca u glavu rivala, primorao je Holanđanina Antonia Autimia na predaju.

Rezultati MMA, do 77kg:

Džakić (Srbija) –Balaban (Turska) 2:0, Al Said (Srbija) –Trušček (Hrvatska) 0:2 (KO 2. runda). Do 84kg: Tešanović (Srbija) –Savov (Bugarska) 0:2 (KO 2. runda), Bratovac (Slovenija) –Vidović (Srbija) 2:0 (KO 1. runda). Do 93kg: Radosavljević (Srbija) –Autimio (Holandija) (KO 1. runda). +93 kg: Gonkavles (Brazil) –Turek (Austrija) 2:0 (KO 1. runda), Ahmić (Hrvatska) –Kranotakes (Nemačka) 2:0 (KO 1. runda).

K-1 do 70kg:

Aleksić (Srbija) –Petje (Slovenija) 0:3. +91 kg: Jurković (Hrvatska) –Radonjić (Crna Gora) 3:0.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Završen WFC 13 BEOGRAD

  1. gong spasio radonjica? dajte, ubijao ga je tokom citavog meca i na kraju su mu ukrali pobjedu…malo objektivnosti