Prosize kapsule

Kako odabrati pravu frizuru?

Da biste bili onaj ko prati trendove, više nije dovoljno sezonski menjati garderobu. Biti u trendu znači biti u trendu od glave do pete − od boje i dezena čarapa do vrste frizure. A znate i sami da je tempo promene trendova postao nemilosrdan. Istina, kad je reč o frizurama nešto je usporeniji, ali svaka nova sezona, ipak, zahteva makar minimalno prilagođavanje. A taj minimum zavisi od ne tako malo preduslova.

Da biste odabrali frizuru koja će biti moderna nije dovoljno samo da u nekom magazinu pronađete sliku koja vam se dopada. Oblik lica, kvalitet i gustina kose, boja, dužina, pa čak i način života… Svi ovi uslovi moraju da budu zadovoljeni da bi ste bili IN!

Kvalitet kose

U zavisnosti od toga koliko kose imate na glavi kao i toga kog je kvaliteta ta kosa, možete se svrstati u jednu od kategorija − slaba, bogata i gusta.

Ovima sa retkom i verovatno ravnom kosom, savetujemo pre svega da uz konsultovanje sa dermatologom pronađu najbolju terapiju kojom će sprečiti prevremen gubitak kose. Odgovarajući šampon, maske i pakovanja za kosu, pravilna ishrana, ne tako često, ali opet redovno pranje kose i što manje preparata za učvrćivanje kose formula su uspeha za slabu kosu. Kada je reč o vrsti frizure najbolje je izbegavati dugačku kosu, jer će izgledati mrtvo i neuredno. Kratka kosa, nažalost jedino je rešenje za ovu grupu ljudi.

Bogata kosa znači da postoji savršen odnos između broja dlaka i punoće kose. Kosa je zdrava, pa se njome trebate i dičiti. Uživajte u frizurama srednje dužine, pustite je da raste i eksperimentišite. Ove sezone u trendu su nesputani “heirstaljovi”, kosa prkosno stremi ka nebu, pa je nemojte ni vi ograničavati u toj nesputanosti.

Gusta kosa je siguran pokazatelj da nikada nećete ostati bez nje, a ni bez žena koje obožavaju muškarce sa dugačkom i kavlitetnom kosom. Ono što je nezgodno kod ove kose jeste težina i kontrolisanje. Najlakše, a provereno rešenje, jesu kratke frizure koje muškarcima sa gustom kosom neminovno moraju dobro da stoje. Naravno, to ne znači da ste osuđeni samo na kečeve, dvojke, trojke i četvorke. Za peticu će vam stajati i duža kosa, ali obavezno stanjena i isfazonirana. Morate da budete svesni da vaša kosa, ako želite nešto više od nje, mora da ima dobrog majstora koji će znati kako da je sredi da izgleda SVETSKI, A VAŠE!

Oblik lica

Razlika između muškog i ženskog lica jeste u tome što su muške crte mnogo oštrije, a lice je najčešće četvrtasto. Vilične kosti su te koje najviše utiču na izgled muškog lica i kod većine muškaraca su snažno izražene. Naravno, postoje i oni koji imaju okruglo lice, pa i oni čije se četvrtasto lice vremenom, zbog kilograma ili godina, zaoblilo.

Četiri glavna oblika lica su:

Ovalno (jajasto)

Okruglo

Četvrtasto

Trouglasto

Uz poslednja dva oblika lica pristajaće većina trendi frizura. Oni koji će sigurno imati problema jesu ovi sa okruglim i ovalnim licem. Ono što bi oni morali izbegavati jesu frizure srednje dužine, frizure koje uokviruju lice i kratke frizure uobičajenog izgleda. Vi želite da izdužite lice, a to ćete najbolje postići tako sa frizurom koja će sa strane biti kraća, a gore duža, po mogućstvu da ide u špic ili da kosa bude dignuta gelom ili uljem za kosu.

Kada je reč o muškarcima četvrtastog lica, poenta je da ublažite crte lica. Pomenuta frizura za okrugla lica nikako ne treba da bude vaš izbor. Ne dižite kosu na gore, jer ćete tako samo još više izdužiti lice. Spustite je. Probajte i sa dužom kosom, blago odvojenom od lica, nemojte uokvirivati lice. Stvorite “osećaj vetra u kosi”.

Način života

Po nama najvažnije pri izboru frizure jeste način, odnosno tempo kojim živite. Trendi frizure zahtevaju vreme za sređivanje i održavanje, redovne posete frizeru, povremeno improvizovanje, praćenje trendova i eksperimentisanje. O preparatima za negu kose da ne pričamo. Shvatite da je moda velika odgovornost, razmislite o vašim mogućnostima i tek onda prionite na posao.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

5 komentara na “Kako odabrati pravu frizuru?

 1. predlozite neki preparat za kosu kako bi mogla frizura da se oblikuje (po mogucstvu da nakon nanosenja kosa bude mekana a oblikovana)
  npr. kao slika na pocetku teksta i 3 sledece frizure gde postoji grupna slika.
  hvala unapred

 2. Koji su to parametri po kojima odredjujemo oblik lica ? Unapred hvala.

 3. nikola imas kremu za kosu koja cini da kosa bude mekana i oblikovana,nzm kako se tacno zove ali je mnoogo dobra 🙂

 4. Imam ostru prelomljenu kosu a pri tome i zalizak (svijuk) na levoj strani cela ne mogu nikako da je kontrolisem osim kada se osisam na nulu 🙂
  Zeleo bih da pustim malo kosu kako bi moja frizura bila u trendu ali u tom prelaznom perjodu izmedju kratke i malo duze nemogu da je podnesem. Daj te mi neki predlog za frizuru….

 5. Stavite slike uz npr. ovalno lice da vidimo primjere jer mi muškarci i ne kužimo nešto tipa “srednje dužine ili van lica”. hvala