Prosize kapsule

Meksikanka ide na kraljevsko venčanje jer je štrajkovala glađu

Siromašna Meksikanka, koja je 16 dana štrajkovala glađu u pokušaju da dobije pozivnicu na venčanje britanskog kraljevskog para, ganula je jednog “Samarićanina” koji joj je kupio avio kartu za London.

Estibalis Čavez izazvala je veliku medijsku pažnju kada je podigla šator ispred britanske ambasade u Meksiko sitiju i počela štrajk glađu u nadi da će dobiti pozivnicu za venčanje, preneo je AP.

U zemlji gde su siromaštvo, kriminal i droga glavni problemi, mnogi su se smejali njenom štrajku, nazivavši je “ludačom ispred ambasade”. Ali, jedan čovek je, ipak, bio dovoljno ganut da joj pozajmi 1.250 dolara za avio kartu za London. “Dirnulo me je što je niko nije razumeo. Mislim da ima pravo da se bori za ono što želi”, rekao je Oktavio Fič Lazo.

Majka Estibalis Čavez je umrla rađajući je i sve što ova tinejdžerka zna o svojoj majci je da je mnogo volela princezu Dajanu, majku princa Vilijama. Kada je čula za venčanje, Čavezova je znala da mora da ode na njega.

Tokom štrajka glađu izgubila je 8,5 kilograma i bila je očajna kada joj je iz ambasade rečeno da su sve pozivnice već poslate i da nema mesta za nju. Onda se pojavio Fič koga je ganula njena želja da ode na kraljevsko venčanje i koji joj je pomogao. Čavezova, međutim, ne gubi nadu da će, ipak, nekako uspeti da uđe u Vestminstersku opatiju.

Ona želi i da kraljevskom paru pokloni njihovu sliku koju je naslikala. I pored sreće što putuje, Čavezova je, ipak, nervozna i strahuje da bi britanski carinici mogli da je označe kao opasnost za kraljevski par.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.