Prosize kapsule

Vojna vežba DOUBLE IMPACT

Snimio Dušan Atlagić

viagra online mastercard accepted

blog.dusanatlagic.com

Alfalend. Poslednja zabranjena zona slobodnog sveta. Teroristička vlast koja je godinama sejala strah među stanovništvom zemlje, konačno je oborena. Najveći deo teritorije je oslobođen. Ipak,

borba nije gotova. Postoji još nekoliko aktivnih terorističkih uporišta, a pobunjenički kamp na samom severu discount celebrex Alfalenda jedno je od njih.

Kasno septembarsko popodne. Ušuškana u svoja zlatna polja, varošica lagano tone u mir predvečerja. Ne sluti oluju koja dolazi sa tišinom. Na samo nekoliko metara od poslednjih redova kuća, u šumarku koji ih krije od zalutalih pogleda, na svoj znak čekaju dva bataljona specijalnih jedinica za protivteroristička dejstva. Imaju samo jedan cilj – uništenje pobunjenika.

Tišinu je prekinula naredba. Znak! Vreme je… poslednja misija nametanja mira u Alfalendu može

da počne.

Prvi su na potezu snajperisti. Preciznom paljbom uklonili su stražare na prilazu selu. Za dva oklopna transportera put je čist. Vozila su se zaustavila kod prvih kuća. Iz njih, spremni za borbu, jedan za drugim iskočili su maskirani vojnici. Zadatak – čišćenje teritorije! Miniraće zidove pobunjeničkog kampa uz snažnu vatrenu podršku iz transportera. Uz zaglušujuću grmljavinu, u deliću sekunde zidovi neosvojive terorističke tvrđave padaju poput karata. Kapija zabranjenog grada je otvorena. Na vedrom nebu iznad kampa sada se pojavljuju dva helikoptera “gazele” – podrška iz vazduha. Timovi specijalaca odlučno ulaze u pobunjenički logor i počinju sa osvajanjem – ulicu po ulicu, objekat za objektom. Zalaze sve dublje.. Samo srce neprijateljske baze. Prašina i dim im nakratko zaklanjaju pogled, ali rafali ne prestaju. Za teroriste nema milosti..

Nekoliko pobunjenika ipak je uspelo da pobegne žestokoj vatri i vozilima pokušavaju da napuste poprište. Specijalci, dovoljno obučeni, brzom i efikasnom akcijom lako su ih u tome sprečili. Pucnji su sve ređi. Sunce zalazi.. Dve bespilotne letelice iz vazduha osmatraju bazu tragajući za preživelim teroristima. Otpor je slomljen, zadatak izvršen. Naredba – pokret!

Borbeni timovi specijalaca evakuišu se helikopterima Mi-8. Iza njih ostaje mir… Pobunjenički kamp je demilitarizovan. U Alfalendu su stvoreni uslovi za uspostavljanje slobodarske i demokratske vlasti.

Objavljeno u magazinu ODBRANA

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.