Prosize kapsule

Kad porastem biću vojnik!

Prva klapa nove serije „Vojna akademija“ koja će se baviti dogodovštinama mladića i devojaka koji studenske dane provode u maskirnoj uniformi pala je nedavno u krugu Vojne akademije.

Da radnja ove serije ne bude različita od stvarnosti pobrinuli su se scenarista Gordan Mihić i režiser Dejan Zečević, koji su Vojnu akademiju pretvorili u svoje radno meto. Tako je nastao scenario baziran na istinitim događajima, protkan posebnim humorom i neobičnim ljubavnim zapletima. Glavni likovi su Akademiju upisali iz različitih pobuda i njihove priče su različite – neko od njih je odrastao u hraniteljskim porodicama, neko je bio vođa navijača, neko je sin imućnog, bivšeg gastarbajtera, a tu su i dame koje su na „muškim studijama“

– Shvatio sam da je jedini mogući način da tu zamisao ostvarim da svakodnevno dolazim na Akademiju i razgovaram sa kadetima, starešinama i pomoćnim osobljem, a naročito sa psiholozima, i na taj način upoznam život koji se u njoj odvija. Prisustvovao sam čak i predavanjima ­– naglasio je Mihić.

Serija se snima pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Vojne akademije i svih njenih pripadnika, a u produkciji NIRE PRO za Radio-televiziju Srbije. Šesnaest jednočasovnih epizoda biće prikazano na Prvom programu RTS-a na jesen, kao i naredne godine.

Priču o svakodnevici kadeta Vojne akademije i budućim pilotima, inžinjerima i pešadincima tumače mladi glumci – Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Ivan Mihailović, Branko Janković, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Tamara Dragičević, Anja Stanić, Jelisaveta Orašanin i Iskra Brajović. Iskusniji deo ekipe čine reditelj Dejan Zečević i glumci Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Branislav Lečić, Ivana Mihić, Dara Džokić i Voja Brajović.

autor: Biljana Miljić

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar