Prosize kapsule

Neustrašivi pilot “pocepao” vazduh i zamalo uleteo u vodu

Neustrašivi pilot borbenog aviona priredio je gledaocima avio-šoua u San Francisku pravi spektakl, kada se pri neverovatnoj brzini spustio letelicom do površine vode ali je ipak nije dotakao.

Međutim, sam taj trenutak ostavio je prisutne bez daha, a posebno efekat koji je proizveo kontakt aviona u punoj brzini i vode (klikni na sliku za uvećanje).

Fotograf Jerg Aman zabeležio je trenutak kada je letelica američke mornarice počela da se spušta sa velike visine, pri brzini od preko 800 km/h. Kombinacije velike  brzine i toplog vazduha po sunčanom danu izazvala je pravi kovitlac, jer je izgledalo kao da je voda ’usisana’, što se na fotografiji vidi kod repa aviona.

Inače, ovu zapanjujuću vratolomiju izveo je član “Blue Angelsa”, što je deo eskadrona za demonstriranje američke mornarice. Članovi ove grupe izvode slične performanse u vazduhu već 70 godina, a ovaj put su leteli Boingom F/A-18 hornet i Lokhid Martin C-130 Herkules, kako bi promovisali sposobnost i veštine mornaričkih avijatičara.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.