Prosize kapsule

Rambo Amadeus – između topa i laptopa

On je vođa, ali nije nasilnik. On dominira harizmom, a ne visinom tona. On pleni pažnju, ali nije nametljiv. Dok današnji izdepilirani i nabildovani “frajeri” čekaju da ih žene odaberu, on suprotni pol privlači neverovatnim magnetizmom gde god da se pojavi. Njega je lako uočiti u grupi, jer predstavlja ideal muškarca za gotovo svaku ženu. Samouveren je i siguran u sebe, ne boji se da preuzme vođstvo, a od života dobija upravo ono što želi. On je Alfa muškarac.

Rambo Amadeus: Privilegija je biti muškarac!

Antonije Pušić, alijas Rambo Amadeus , naš je Alfa muškarac za ovu nedelju. Svetski megacar i rok filozof, kako Rambo sebe naziva, diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu u Beogradu, na odseku za turizmologiju. Njegove pesme kombinuju satirične tekstove o prirodi običnog čoveka i besmislenosti lokalne politike, a koristi i mešavinu muzičkih stilova, obilato koristeći humor u cilju istraživanja ljudske gluposti.

Sa poznatim muzičarem pričamo o muškosti savremenih muškaraca.


* Rambo, da li je muškost u krizi?
– Nije, ali smatram da se, razvojem društva, promenio pojavni oblik muškarca.
Pre 500 godina, u Evropi je bilo muški mlatiti buzdovanom, a danas muževnost leži u sofisticiranijim, inteligentnijim oblicima. Pre 100 godina muževno je bilo biti artiljerac, pucati iz topa, i biti okićen ordenjem, a danas pravi muškarac nikuda ne ide bez laptopa. Muškost ne leži u mlaćenju buzdovanom, ispoljavanju agresije, nego u stavu i dominaciji.

* Gde je mesto muškarca u svetu koji je izjednačio polove?
– Svet je samo prividno izjednačio muškarca i ženu, jer kada malo bolje mućnete glavom shvatićete da su razlike i te kako vidljive. Polovi samom svojom prirodom i anatomijom nisu izjednačeni, tako da se mesto muškarca nije promenilo od postanka čovečanstva. Tu i tamo u društvenim aktivnostima se nešto menja. Ali, jeste li primetili da su sportovi i dalje podeljeni na muške i ženske. Za boks nije čudno, naravno, ali zašto šah? Granica je uvek postojala i postojaće.

* Da li se današnji muškarac stidi dlaka? Da li ih vi brijete?
– Neeee. Nikako! Ljudi, zapravo, nastoje da eliminišu smrad ispod pazuha, pa koriste beskorisne dezodoranse koji otklanjaju posledicu, ali ne i uzrok. Umesto da se služe timijan praškom koji uništava gljivice i bakterije, a koje su zapravo originalni  izvor smrada. Ko se na ovaj način trajno oslobodi neprijatnog mirisa, može bez straha omogućiti ženskom polu da uživa u muškom dlačištu. Ono je, svakako, simbol muževnosti. Pretpostavljam da ima muškaraca koji praktikuju depilaciju, ali smatram da su oni u manjini i da naginju LBGT grupaciji.

* Šta vam je asocijacija na muža, oca, „švalera“, mangupa, boema, političara i sportistu? Ko je od njih idealan alfa-muškarac?
– Svaki lider, u bilo kojoj oblasti jeste alfa muškarac. Ko god ima jasan instinkt za liderstvom, on mora biti Alfa.

* Ko su Alfa muškarci u Srbiji?
– Ima ih mnogo. Nije važna licitacija imenima. Ko god je lider u svojoj oblasti – on je Alfa muškarac, i samim tim poželjan mužjak.

* U kojim situacijama ste poželeli da niste muškarac?
– Nikada, ni u najluđim snovima nisam poželeo da budem žena! Privilegija je biti muškarac.

* Da li biste u sledećem životu voleli da budete muško?
– Naravno!

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.