Prosize kapsule

Hello Kitty – Fatalna MACA

Znate onu macu što maše i namiguje sa aksesoara vaših devojaka? Da, baš tu zbog koje većina muškaraca kad je vidi na njihovim pidžamama svojim devojkama mora da kaže: „Koliko, bre, godina ti imaš!!??“. E upravo ta albino maca jeste brend Hello Kitty, redak fenomen koji je poslednjih godina doživeo ekspanziju, globalno se licencira i ima godišnju zaradu od oko devet milijardi dolara.

Hello Kitty svuda oko nas

Nemoj da misliš da si jedini koji se pita šta to navodi tvoju devojku, sestru, drugaricu da baci gomilu love na sitnice sa macom sa velikom crvenom mašnom.  Stručnjaci za brendove pokušavaju da odgonetnu isto. Linija Hello Kitty proizvoda, iako namenjena devojčicama, privukla je mnogobrojne mlade žene koje na neki način žele da imaju detalj koji ih vezuje za detinjstvo. Drugi opet misle da Hello Kitty, na simboličkom nivou, predstavlja svojevrsnu varijantu „girl power“ koju odlikuje duhovitost i potrošački duh. Kulturni konzervativci, pak, upozoravaju da je po sredi opasan trend koji doprinosi stvaranju kulta slabe pokorne žene, žene koja namerno ne žele nikada da odraste. Feministkinje, takođe, upozoravaju na površne vrednosti koje Hello Kitty promoviše.

Hello Kitty vibrator


Vesela, benigna mačkolika kreatura, rođena je pre više od tri decenije iz pera japanskog dizajnera Juko Šimicua, a njen lik danas krasi više od 20 hiljada proizvoda. Posebno je zanimljiv bio pokušaj brendiranja masažera za vrat likom umiljate bele mace, proizvoda čiji je izgled neodoljivo podsećao na vibrator i koji je veoma brzo postao hit u ostvarenjima porno industrije . Kompanija je, ubrzo, povukla pogrešno protumačeni proizvod.

Tajna masovne popularnosti mačkice sa crvenom mašnom je što je ona samo logo i nema formirane vrednosti lika, kao što su junaci crtaća, pa je pogodna da se nađe na svemu i svačemu. A kako bi doskočila trendovima , za razliku od većine američkih brendova tog tipa, maca se stalno menja, pa se dizajneri utrkuju da je oboje svojim bojama i šarama.

Zato, nemoj da zameraš ženskim bićima u svojoj okolini, jer mace napadaju i ne biraju!

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar