Prosize kapsule

Šta žene misle kada kažu…

Foto: 4women.net

Iako govore istim jezikom, žene i muškarci se često uopšte ne razumeju. Zbog toga, muškarci treba da znaju da se ponekad iza jedne izgovorene reči krije lavina skrivenih značenja i osećanja. Još je Njegoš primetio da je „ćud ženska đavolja rabota“, stoga, za sve one koji ne žele da budu izgubljeni u prevodu evo nekih korisnih saveta.

„Dobro!“ reč je koju žene koriste do okončaju raspravu kada su u pravu i tada je najbolje vreme da muškarac „umukne“

„Još samo pet minuta!“ – ako se ona sprema, to ustvari znači još pola sata.  Pet minuta je SAMO pet minuta onda kada kažete da će te gledati utakmicu  još pet minuta joj priskočite u pomoć u kućnim poslovima .

“Ništa!” – znači zatišje pred buru. To znači nešto, i trebalo bi da budete na oprezu. Rasprave koje sa“ništa!“ obično završavaju sa „dobro!“.

„Samo napred!“ – znači izazov „da se nisi usudio“, a nikako ne dozvola. Šta god da je u pitanju, ne radite to.

„Glasni uzdah“ – iako nije reč, govori više od celog ispisanog pasusa, neverbalna izjava koju muškarci veoma često često pogrešno shvataju. Glasan uzdah znači da ona misli da ste idiot i pita se zašto troši svoje vreme paspravljajući sa vama u vezi „ni o čemu“ .(pogledati pod značenje reči „ništa“.)

„U redu je!“ – jedna je od najopasnijih izjava koju žena može da saopšti muškarcu. „U redu je“ znači da želi da dugo i podrobno razmisli o tome pre nego što odluči kako i kada ćete platiti za svoju grešku.

„Hvala ti!“ – kada vam se ona zahvali, ne dovodite to u pitanje ili ne padajte u nesvest. Najbolji odgovor je jednostavan „nema na čemu“ (napomena – ako ona kaže: „hvala puno“ -. to je čist sarkazam i ona se ustvari, uopšte ne zahvaljuje ni na čemu. U tom slučaju ne dolazi u obzir prethodno navedeni odgovor, jer onda sledi – „kako god“).

„Kako god!“ – je ženski način da se kaže – teraj se!

„Ne brini ti o tome, ja ću !“ – Još jedna opasna izjava, koja znači da ste znali da nešto mora da se uradi, ali ste bili isuviše lenji da to uradite i moralo je da sačeka dok ona dođekući da to bude završeno. Muškarci bi trebalo automatski da znaju da to treba da se uradi, takođe, to je nešto što žena nekoliko puta da treba da se uradi, a opet je to ona radi. Muškarac će , svakako, kasnije pitati dragu „Šta nije u redu?“, a odgovor je najčešće vraćanje na već objašnjeno „ništa“.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.