Prosize kapsule

Mamurluk – dan posle!

Gotovo da nema muškog stvora, naročito ne na prostoru Balkanskog poluostrva, koji barem nekoliko puta u životu nije dočekao beli dan u mukama mamurluka.

Grleći toaletsku šolju mužjak ispušta čudne zvuke – čas nalik rikanju bika, čas zvuku neke građevinske mašine ili divljeg vepra u periodu parenja, dok se grešno telo oslobađa viška alkoholne tekućine koju je prethodnu noć nemilice usisalo. Mamurluk je, zato, posebno stanje muške nemoći koga valja razmotriti sa više aspekata.

Svi mi koji smo se našli u tom nezavidnom položaju znamo da prisutvo žene u takvoj situaciji predstavlja posebno otežavajuću okolnost, naročito ako smo prethodno veče lumpovali sa drugarima, odnosno, izašli bez nje.

Ja:

– Jao maaajko moja…! (onda ide gore opisani zvuk) Uh…

Ona:

– Šta je sad, a?! Što sinoć nisi zvao mamu? Bilo ti je lepo s onim tvojim kumom!

Ja:

– Uh… Pusti me… (zvuk) Vidiš da sam bolestan… (muškarci cesto koriste ovaj izraz jer im je naročito neprijatno da priznaju uzrok svog ponižavajućeg stanja)

Ona:

– Bolestan?! Od čega boluješ? Mmmm? Od flaše ili od onih d..eta i s..sa  u koje si blenuo sinoć?!

Ja:

– Daj, pusti me, molim te… (zvuk) … idi, donesi mi kiselu…

Ona:

– Nek ti donese tvoj kum! Ili neka od sinoć! Hm! (Ovakvo ponašanje samo je jedna od mogućnosti. Nekada će vas samo ignorisati, a nekada gađati tom istom flašom kisele vode, nadajmo se plastičnom J )

Pošteno, ima devojaka i žena koje, kada im je dragi „bolestan“ priteknu u pomoć, prinose hladne peškire i kuvaju kiselu čorbicu. Ukoliko vam se tako nešto desi, oženite je, ako već niste, jer ona je TA! Mislim, ako vas želi i u takvom (čitaj najgorem) izdanju, zaslužuje vas i u najboljem, što bi rekla Merilin Monro!

Istina, navedeno ponašanje kod žena ne mora se uvek pripisati ljubavi. Može biti i plod čistog sažaljenja ili razumevanja – jer se i sama nekoliko puta oduzela od alkohola, pa zna kako vam je.

 

Foto: umagrandavolta.blogspot.com

Kada je reč o lečenju mamurluka, tu postoji više recepata. Neki su narodni, a neki dolaze od strane lekara. Ukratko – pokušajte nešto da pojedete, najbolje bi bilo meso, pijte dosta vode ili nezaslađenog čaja od kamilice, a za glavobolju, kažu, najbolje pomaže aspirin. Varijantu „klin se klinom izbija“ zaboravite, sem ako nećete da se pretvorite u notornog alkosa!

Poslednji, i veoma bitan aspekt mamurluka je katarza koju uglavnom proživljavaju svi učesnici sinoćnih bahanalija. To svojevrsno pročišćavanje tela, parti i pokajanje duše u vidu najiskrenijih izjava i obećanja „neću nikad više“ – što je kraći i neodređen oblik ili „neću nikad više napr. mešati votku i pivo“ – što je preciznije, sa više šanse da se ostvari.

Budimo realni, što bi rekao Kazo iz „Bitangi i princeza“, niko, ili skoro niko nije ispunio navedena obećanja. Zato, budite oprezni u glasnoj samospoznaji i pazite u šta se zaklinjete dok bacate peglu, naročito ako vas neko može čuti!

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar