Prosize kapsule

M@N! TOP 10: Tipovi muškaraca!

Svaki muškarac bi voleo da bude idealan. No, želja i realne mogućnosti često nisu na istoj strani, čak su češće u vrlo oštrom sukobu, te se stoga moramo zadovoljavati polovičnim rešenjima. Neka od njih su, uz neizbežnog mister savršenog koji je idealni model, prikazana na friškoj M@N! Top 10 listi. Ovo nije ultimativna lista, kao što nije bila ni ona o tipovima riba, već predložak za razmišljanje, dopunjavanje, kritikovanje i sve ostale zakonom dozvoljene radnje koje vam padnu na pamet.

10. Fudbaler lokalnog kluba

Foto: Balkanmedia.com

Ima frizuru kao Miloš Krasić ili, u ekstremnijim slučajevima, kao Ronaldo. Igra za FK Malu Moštanicu ili eventualno Krčedin, al’ ima stav kao da igra za prvu postavu Mačester Junajteda. Kad god ga vidiš, vuklja Adidas ili Puma torbu zapremine 320 litara i „ide na trening”. Kasnije saznaš da je počeo da preteruje sa kladionicom i upao u silne dugove. Bio je lep i perspektivan na početku, ali dalje od toga nije odmakao. Ne baš dobra šansa za pristojnu devojku.

9. Splavar

Zaštitni znak SPLAVARA

Splavari ne prevoze ljude preko Dunava, kako bi se moglo naslutiti iz nepreciznog naziva ove kategorije, već izlaze na beogradske splavove, nadaleko poznate-čak do Slovenije. Splavari obavezno imaju majice ili košulje sa tribalima, a u poslednje vreme sve su češći i motivi poput lobanja i ukrštenih kostiju, isti onakvi zbog kojih su metalci nekada a priori nazivani satanistima. Kada čuješ da se u gradu desila neka masovna tuča, vrlo je izvesno da će bar tri četvrtine učesnika biti iz redova splavara, a još je izvesnije da su se potukli zbog neke splavarke i to maloletne. Najčešće se kreću u čoporima, a imidž im se zasniva na krilatici „Daj da se lepo obučem, pa da mi se dopadne nešto“. Pogodan za deWojCHice iz kWaya koje se WoZHe na Cecu.

8. Preduzetnik


Ono što je u inostranstvu sitna baraba i prevarant, kod nas je mali preduzetnik. Oni malo drskiji sebe nazivaju i biznismenima, a ilustracije radi, setite se Gordana Kičića u filmu „Kad porastem biću kengur“. Na početku karijere obično švercuju „Dolče i Gabana“ majice i „Armani“ farmerke, a nekoliko hapšenja i prebijanja kasnije, oni napreduju u poslu pa postanu šaneri, Vrhunac karijere, do kojeg stignu samo najsposobniji, je kada preduzetnik otvori menjačnicu u kraju. Pogodan za devojke koje vole loše momke, a ne mogu da dođu do Joce Amsterdama.

7. Japi


Pravi japiji u Srbiji zapravo još ne postoje, tako da ćemo u ovu grupu svrstati one koji to pokušavaju da budu. „Low budget“ ili „Serbian edition“ japiji rade u stranim firmama ili bankama, obavljaju smešne ali dobro plaćene poslove i svoju funkciju izgovaraju isključivo na engleskom jeziku jer tako deluju ozbiljnije. Imaju prefinjen „attention to details“ i vrlo visok „skill“ u svim oblastima kojima se bave, bilo da obavljaju posao šefovog potrčka ili menadžera nabavke repromaterijala. Voze se gradskim prevozom jer se u odelima i kineskim kožnim tašnama osećaju superiorno u odnosu na prosečnog GSP mrguda. Pogodni za devojke od stila, pardon-od „skilla“.

6. Balkanac


Nekada je ova vrsta i imala šta da ponudi, ali danas predstavlja tek puku gomilu loših manira i još lošijih stavova. Izigrava dominantnog mužjaka ali ta zabluda često bude raskrinkana saznanjem da mu komšija iza leđa već godinama obrađuje ženu. Ekstremno dobro se razume u politiku, fudbal i svetska geostrateška pitanja, i to naročito kad popije, a od skora je ekspert i za tenis. Umesto srca ima Kosovo, ne treba mu šengen jer je Srbija najbolja zemlja na svetu, a na more ide u Crnu Goru koju i dalje smatra „našom zemljom“. Pogodan za srpske domaćinske devojke koje vole „čvrstu ruku”.

5. Hipster/Dendi


Mršav preko svake mere i obučen u retro secondhand garderobu, dendi smatra da su The Killers i Babyshambles najbolji bendovi na planeti, a od domaćih uzora kunu se u Repetitor i Jarbole. Neuki često mešaju hipstere/dendije sa gej populacijom, a ismevanje je gotovo jednako podsmehu kojem su izloženi emosi. Tolerantni su i fini do granica iritantnosti, a od političkih opcija ili vole LDP ili ne vole nikoga. Pogodni za, gues what – indie devojke .

4. Geek


Razapet između WoW-a, Twittera, programiranja i praćenja najnovijih viralnih internet sadržaja, geek i nije baš u vrhu poželjnih ljubavnih/seksualnih partnera. Ukoliko nekim čudom i dođe u situaciju da nešto povali, verovatno će se usred predigre setiti nekog degutantnog klipa sa E-fukta i početi da ga prepričava partnerki, posle čega zasigurno sledi još jedan dug isposnički period. Sve vreme će se pitati šta je pogrešno uradio. Pogodan za devojke koje se razumeju u hardver, radi kompatibilnosti.

3. Kanda, Kodža i Nebojša tip


On je urban, na glavi ima ili dredove ili militari kapu, voli da „vari” i „zguta”, zavisno od prilike, klanja se Marliju i Jahveu i ima sve predipozicije da bude zanimljiv lik. Te predispozicije se, međutim, istope onog trenutka kada pretera sa „varenjem”, „duvanjem” i drugim plemenitim zanatskim veštinama, posle čega dolazi u point of no return, gde mu ostaje jedino da se okrene spravljanju makrobiotičke hrane i pravljenju indjskih ogrlica, ne bi li tako izveo samorehabilitaciju. Pogodan za rasta devojke koje vole makrobiotiku, kontempliranju i platonsku ljubav.

2. Metroseksualac


On vodi računa o svom telu. Brije se ispod pazuha. Ima više pomada od svoje devojke, a koristi i mleko za telo. Solarijum, pedikir i manikir se podrazumevaju. Nije gej, nije feminiziran, al’ je ipak krajnje sumnjiv. U kraju ga zovu „pederčina”, al’ im nikako nije jasno kako uvek ima tako dobre ribe, dok oni, frajeri i mužjaci koji zaudaraju na kvalitetan domaći znoj, uspeju da nahvataju tek neku prosečnu klinku. Ima dobar posao i ima love. Idealna prilika, reklo bi se, no, izgleda da se među svom tom kozmetikom muškost malkice izgubila. Pogodan za devojke koje to mogu da podnesu.

1.Cool tip


Šarm i nestašnost Henka Mudija i dobrota Majke Tereze u jednoj ličnosti? Dobro, zvuči nemoguće, ali čuli smo da to postoji. Tačnije, znamo. Cool tipa poštuju, ali poštuje i on druge. Nikome ne nameće svoj autoritet, ali jeste lider. Džentlmen je i poštuje žene, nema problema sa ravnopravnošću, jer je potpuno siguran u sebe i svoje sposobnosti, kao i u mesto u koordinatnom sistemu muškarac-žena. Žene ga žele, a muškarci žele da budu kao on. Pogodan za sve devojke koje uspeju da ga nahvataju.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “M@N! TOP 10: Tipovi muškaraca!

  1. Svih ovih 10 tipova muskaraca nisu srpski tipovi muskaraca kako je ovde okarakterisano nego mozda BEOGRADSKI tipovi muskraca.! Da je srpski tip lista bi bila mnogo drugacija! Ne mesajte beogradjane sa ostalim srbima jer koliko se Beograd razlikuje i koliko je bogatiji u odnosu na ostatak Srbije moze se okarakterisati da je Beograd druga drzava!

  2. O cemu vi pricate? Naravno da ovakvi tipovi muskaraca postoje i u malim provincijama, okrenite se oko sebe, pogledajte dobro i analizirajte svakog muskarca koga vidite, vrlo lako ce se naci u nekoj od navedenih gurpa.