Prosize kapsule

Zašto neki muškarci više vole svog psa od devojke

Foto: moonbattery.com

– Znaš, ne mogu da ostavim mog kera da bude sam celu noć. Sorry! – rekao je dečko Nini nakon jednog, naizgled, obećavajućeg dejta, na kome se posle, nekoliko zanimljivih susreta tokom te nedelje, sve odvijalo u pravcu toga da će provesti noć na istoj adresi.

WTF?! Nakon prvobitnog zaprepašćenja, obrazovana i atraktivna devojka u kasnim dvadesetim, nije mogla da ne podeli te utiske sa ženskom ekipom uz espreso u vremenu predviđenom za rubriku „verovali ili ne“. Još veće zblanuće za Ninu, međutim, usledilo je kada je trust ženskih mozgova utvrdio da je to scenario za koji je svaka od već čula ili čak i doživela.

Muškarci se sve češće odlučuju da svoju pažnju, brigu i nežnost usmere na četvoronožne, krznene ljubimce, i to toliko, da im to osećanje u potpunosti nadomešćuje emotivni odnos i interakciju sa drugim ljudskim bićem – ponudila je psihološko objašnjenje pomenute pošasti savremenog doba jedna od Nininih prijateljica, do koga je, zaintrigirana tim trendom došla posle višečasovnog guglanja. Pri tome, dodala je, stručnjaci poručuju, da život sa kućnim ljubimcem smanjuje stres i doprinosi zdravijem i srećnijem životu.

To znači, elaborirala je ženska družina naglas, da su neki muškarci nedovoljno jaki, ili pak previše istraumirani vezama, da radije biraju nepodeljenu i uvek uzvraćenu ljubav svog „zlanog retrivera“ nego neke zanosne brinete, koja potencijalno može da mu zagorča život. Zašto je to tako? Svi mi želimo i zaslužujemo bezuslovnu ljubav i posvećenost u odnosima sa emotivnim partnerima. Pas, jednostavno, pokazuje svoju ljubav, radost, zahvalnost i privrženost svaki dan, a za uzvrat će ispoljavati bezuslovnu ljubav i pažnju, što je situacija kao u udžbeniku o srećnim i uspešnim odnosima.

I to je formula za vrzino kolo, poentirale su dame ispijajući drugu kaficu, u kome se umesto potencijalne zanimljive celonoćne rapsodije sa devojčicom, potrebe ljubimca stavljaju u prvi plan. On je to, pak, zaslužio jer ga uvek sačeka mašući repom čak i kad se u zlo doba vrati kući, jer nema ništa protiv kad mu banu drugari na „soni“, jer psi ne plaču i nemaju simptome PMSa, a oprostiće mu i povremeno igranje sa drugim psima. I neće imati ništa protiv gomile razbacanih stvari po podu, čak naprotiv!

Da li to treba da znači da muško ženski odnosi mogu da se unaprede ako se ugledamo na manire naših ljubimaca, zapitale su se drugarice na putu do parkinga pokušavajući da do kraja odgonetnu spornu situaciju. Iako je odanost možda na strani kuca i maca, teško da može da nadomesti senzualnost i emocije koje ta ozloglašena ženska bića, uprkos svemu, s vremena na vreme, mogu da pruže.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar