Prosize kapsule

Uhapšen Ratko Mladić

Nakon anonimne dojave, negde u Srbiji danas je uhapšen čovek za koga se ispostavilo da jeste general Ratko Mladić, koji je više od deceniju i po izbegavao susrete sa lovcima na haške begunce. Godine skrivanja doprinele su da lov na Mladića  poprimi epske razmere, do te mere da glasina puštena tokom prošle godine o Mladićevoj navodnoj smrti nikoga nije previše uzbudila.

Njegova eventualna predaja nije dolazila u obzir, pa je stvorena jedan subkultura koja je i kroz muzički izraz poručivala isto – da predaja nije opcija. To oslikavau i stihovi, koji na prvi pogled govore o devojci koju je dečko ispalio – „otišo je mladić, otišo daleko, nije se ni javio ništa nije reko. Otišo je mladić, uzalud ga traži, a dogovor stari, sad više ne važi“.

Kako se navodi, u tajnoj operaciji rano jutros uhapšen je Milorad Komadić, za koga se sumnja da je Ratko Mladić, a sada se čekaju rezultati DNK provere koja je u toku i koja će skinuti veo tajne sa ovog slučaja.

Ime svoje ljubim

O Ratkovoj ingenioznosti koja mu je sve ove godine pomagala da se ušteka tako dobro, svedoči i alijas MiloRAD KOmadić koji je general sebi nadenuo.

Deset miliona evra za dojavu

Milorad Komadić, za koga je potvrđeno da je haški begunac Ratko Mladić uhapšen je na osnovu dojave koja bi mogla da bude nagrađena sa 10 miliona evra.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je u oktobru prošle godine da će eventualna nagrada za informaciju koja bi dovela do hapšenja Mladića i Hadžića biti isplaćena iz budžeta Srbije.

“Ako bude isplate, novac će biti isplaćen iz budžeta. Kada vodite državu, morate da obezbedite instrumente koji vode cilju”, rekao je Đelić.

U oktobru prošle godine povećana je i nagrada za informaciju o Goranu Hadžiću biće povećana na milion evra. Do tada je za informaciju o njemu bila raspisana nagrada od 250.000 evra.

Inače, nagradu za Mladića raspisao je Stejt department koji je odlučio da za informaciju koja će dovesti do hapšenja haškog begunca plati pet miliona dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.