Prosize kapsule

Šta NIKAKO ne pokloniti devojci za rođendan?

Kada je reč o muško-ženskim odnosima, uglavnom važi pravilo – da pravila nema! Međutim, neki momenti su prilično univerzalni, a jedan od njih je fama oko NJENOG rođendana  Većina pripadnica lepšeg pola imaju tendenciju da se na dan, kada je ona vasionu počastvovala svojim prisustvom, svi (čitaj: NAROČITO TI) ponašaju kao da je državni praznik. Ali čuvaj se, jer u drugom čuču grmi zec – negde sredinom dvadesetih, tog dana u vazduhu počinje da lebdi i blagi osećaj samo-prezira, jer je ona, ipak, svesna da je postala godinu starija.

Od tebe se tada očekuje poklon kojim će ona natrljavati nos drugaricama sve do sledećeg rođendana. Poklon koji će biti upotrebljiv, a opet ekstravagatan, ni luksuzan, a naročito ne jeftin. Nikako ne glomazan, opet ni previše sićušan, a uz sve to treba da zadovolji njena očekivanja, a da opet bude iznenađenje. Uf! To je vreme goleme napetosti za sve davaoce poklona, a još je u drevnim svicima nađenim u najzabačenijim odajama pećine Altamire zapisano da postoji nekoliko stvari koje momci jednostavno ne bi trebalo da poklanjaju devojkama za rođiš.

Pokloni koji su veličine kutijice za nakit (u kojoj se obično poklanja ONAJ prsten)


Izbegavaj sve što je zapakovano u kutijici te veličine ili bar podseća na tako nešto, ako predlog braka nije tvoja primarna namena. Jer ako ona samo pomisli da unutra može biti prsten, bolje bi ti bilo da je on i stvarno unutra, jer u suprotnom navlačiš na sebe oluju lepeze očekivanja, strahova, i nesporazuma….*napomena: u svakom od narednih slučaja, zbog sličnih asocijacija, izbegavati klečeći položaj, ili neki koji tako deluje, pri uručivanju poklona

Bilo koji komad bele tehnike ili kućnih aparata

Ništa ne ubija romantiku kao kada ispod šarenog papira izviri teleskopska drška usisivača. Možda si mislio da ćeš da ispadneš uviđajan, jer ona stalno kuka da joj otpadoše leđa od starog usisivača. Ali budi mudar i ne upadaj u tu zamku, jer će je pogled na novi toster, peglu, ili preciznu vagicu samo podsetiti na to koliki ti, u stvari, nered za sobom umeš da ostaviš.

Kreme protiv akni ili bora

Bez obzira što si svedok trošenja basnoslovnih količina novca (i vremena) na raznorazne maske, emulzije i serume koje su tu da prkose krštenici – zaboravi na to kad pazariš prezent. Iako je sasvim normalno da pomisliš da je obraduješ fensi kremicom sa reklame kad ona već pridaje toliko pažnje nezi – grešiš. Osim neke mirišljave kupke, svaki antiejdž preparat tvojoj devojci poručuje –„ ima tu još nedostataka koji treba da se doteraju!“.

Članstvo u teretani

Ovo je opcija koju ne treba posebno objašnjavati, a i ako neko i pomisli na tako nešto, okolina je dužna da ga spreči. Iako ona stalno govori da nikako ne može da nađe dobru teretanu, a ako ju je našla- onda, nikako da ode da je uplati – nije na tebi da u tom slučaju budeš predusretljiv. Da stvarno želi da vežba, već bi to odavno uradila, a ovako si joj ti na lep način poručio – „debela, mrdni malo!“.

Depilatori, trimeri, električne pincete

Zaboravite na sve varijante depilatora, raznoraznih čupkača, brijača, krema, proređivača i šablona za bikini zonu – osim u slučaju ako baš ne želite da to bude poslednji rođendan koji provodite zajedno. Nema ništa mučnije za žensko biće od održavanja ultimativne glatkosti diljem tela, tako da ako si i pomislio da olakšavaš njenu nikad dovršenu potragu za lepotom, ona će pomisliti da je brkata i da ima obrve kao Momčilo Krajišnik iz mlađih dana.

Kuvar


Slično kao i pomenuta bela tehnika, „kuvar“ urla neromantiku. A da nevolja ne ide sama, može da ti se desi da uz njega gratis sleduju i rukavica za rernu, kecelja, truleks krpa i uzorak praška za pecivo, koji će je dotući. Stoga, zbog tvoje bezbednosti, bolje je da je izvedeš na večeru, nego da joj poturiš štivo o tome kako da ti spremi istu, aludirajući da nije baš vična tome.

Karte za događaj koji žele da pohađaju

Obično je veoma smešno, a u isto vreme i bolno, gledajući devojku koja prima pomenuti poklon. To ide, otprilike, ovako: ti želiš da ideš na utakmicu / koncert / tehno žurku, a ona silno želi na koncert Željka Vasića. Misleći da će da upali, ti si rešio da „nju” obraduješ sedištima u trećem redu za događaj koji je tebi mio, pravdajući se da si mislio da je baš to želela. Dok joj uručuješ taj sveti gral od poklona ona se zbog gostiju obuzdava da ti ne otkine glavu, a u sebi misli kakav si ti idiot ustvari. I upravu je.

Bilo šta za njen auto

Ako pomisliš da ćeš ispasti strašno koristan i super sladak tako što ćeš joj tom prilikom pokloniti nešto za njen automobil, tipa zebraste presvlake ili GPS navigaciju, ili čak i novi audio sistem – kako Tanjug javlja – nju baš briga za to! On njoj služi, za razliku od tvog, samo za prevoz od tačke A do tačke B, a ne za šarmiranje suvozača. Ostavi se enterijera njenog auta, prosto je i jednostavno pravilo.

Poklon čestitke

Dokaz da si potpuno, ali potpuno zaboravio, ili se ispalio za dan rođendana devojke jeste poklon u vidu poklon čestitki ili vaučera koji si pazario u cajtnotu u prvoj parfimeriji dok si dolazio do njenog stana. Grdno si se prevario misleći da će to popuniti rupu koju je trebalo popuniti pravim rođendanskim. Šta si ti, njen deda, pa da joj daješ novac da izabere nešto sama sebi? Jeste da zvuči otrcano, ali nije stvar u novcu, već u pažnji.

„Nemoj da se trošiš, dragi“ zamka

Apsolutna propast. Čak i ako ona insistira da tri meseca pred rođendan ne treba da joj kupiš za rođendan – TREBA! Na tebi je samo da se potrudiš da pronađeš neki način da poštuju njene želje, ali i da ideš pomalo uprkos njima – poklonivši joj lep buket, ili priredivši spontanu večeru. U svakom slučaju, ne uzimaj tu njenu želju kao olakšanje, jer će ona to svakako zapamtiti.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Šta NIKAKO ne pokloniti devojci za rođendan?

  1. Meni bi svi ovi pokloni bili dobrodošli i uopšte se ne bih naljutila niti uvredila ni zbog jednog. A tako nekako i glasi prva rečenica teksta, koji je usput, vrlo duhovito sročen.

  2. Brate ja nikom neudovoljavam,niti bilo sta poklanjam,niti to trazim da meni neko cini,sve sto trazim to je jednostavnost i spontanost a izgleda da je to najteze postici u danasnjem vremenu jer se vecina zaokupira mastanjem o stvarima koje su nebitne za jedan normalan odnos jer cim krenes da se dodvoravas i pridajes neku paznju tome,odnos gubi svaki smisao,to je vec nametnut stav u kome tezis da ostravis utisak jer tako odgovara drugoj strani a tebi je vazno da sto lakse dodjes do cilja.Z.a.j.e.b.i te igre sa ulizivanjem,pokloni nemaju veze sa ljubavlju i paznjom,to je samo potreba da se nesto cini po navici i skrene paznja sa sustine stvari.U odnosu moras da saslusas partnera i da budes podrska,to je paznja i ljubav u jednom,da si tu kad treba i da osetu u svakom trenutku da moze da se pouzda u tebe,to ne moze da zameni nijedan poklon jer pokloni dolaze i prolaze ali ovo ostavlja upecatljiv trag na citav odnos.Usput dami iznad sebe poklanjam jedan osmeh :)!

  3. Ovo su sjajne ideje za poklone kada sam u svađi sa suprugom. Šteta samo što je tako malo povoda, sve bi ih isprobao.

  4. Ja sam mojoj ribi s kojom sam pola godine za rodjendan poklonio jastuk sa ljuspicama heljde! p.s. Odusevila se originalnoscu, a posle par prospavanih noci i prakticnoscu.