Prosize kapsule

Ne preterivati sa (NE)taktiziranjem

Kada se tvrdnja da su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere ukrsti sa onom starom antičkom mudrošću da je umerenost vrlina i sve to primeni na taktiziranje kojim se svako od nas ponekad (ne) služi, e baš tada počinje da škripi.

Ljubav na PRVI pogled?

Ok. Iako ste se upoznali u klubu oboje ste pomislili da biste i van kluba mogli da se vidite. Jer si ti bio kul i fin, a ona se smeškala i nije se “dovatila” sa prvim koji je prošao pored nje čim ti je videla leđa. Ili, sudarili ste se pri izlasku iz biblioteke tako da su njoj ispale knjige, a tebi oči. Upoznala vas je zajednička drugarica, i za promenu, kada je rekla da je simpa bila je u pravu, jer sintagma “simpatična je” obično među devojkama podrazumeva buckastog i prosečno dosadnog pripadnika ženskog roda.

I, u svim navedenim slučajevima desila se ljubav na prvi pogled, a to je jedinstvena prilika da a) na hiljadu i jedan način ispadneš kul i “iskusan” (što, btw, devojke jako cene), ali isto tako b) teren da na bezbroj načina zabrljaš stvar. *napomena: ako je aktuelan odgovor b) ne moraš da se cimaš i čitaš ovaj tekst dalje, verovatno si se već dovoljno izbedačio, stoga u terapeutske svrhe, bolje pogledaj ovo .

Taktika

Ali, ako na startu ne zabrljate pa dođe do drugog, pa i trećeg viđanja? To je, složićeš se, najzanimljiviji ali i najbitniji period, jer se tada vidi da l’ si nindža ili ono drugo, jer većina veza pukne u ovom, pametni bi rekli, inicijalnom periodu. Šta to kog đavola može toliko da pođe naopako pa da ti se ona više nikada ne javi i iskulira te totalno? Jedan od ključnih odgovora, koji se može dosegnuti isključivo dubokom konfučijanskom kontemplacijom jeste TAKTIKA – kojom su ženska bića potpuno obuzeta, a muškarcima je stran bilo koji misaoni proces koji se može podvesti pod taktiziranje.

E sad, da ne bude zabune, laganje o broju “riba” sa kojima si “petljao nešto” kako bi je impresionirao nije taktika već čist primitivizam. Sa druge strane, ni surova iskrenost nije poželjna, jer kad ona pozove na dejt, a ti kao iz topa, iskreno, odgovoriš da nema šanse večeras, jer si već nekoliko puta ispalio ortake, i da moraš da “pikaš”. Takvu iskrenost ona neće razueti na pravi način, jer je žene po difoltu boli uvo za fudbal i samo ćeš joj poručiti da su ti ortaci uvek na prvom mestu.

Prosto rečeno, taktika nije ni laganje, ali nije baš ni gola istina. Taktika pametnija od iskrenosti, iskrenija od laganja. Ne treba se opterećivati njome, ali je treba dobro osmisliti u pravcu ostvarenja plemenitog cilja – da devojku koja ti se sviđa izdvojiš iz gomile. Ali, to ne znači da u taktiziranju treba da kopirate devojke, jer one:

1.      PRETERUJU, jer taktiziraju od toga šta će da popiju na dejtu, do boje laka na nogama

2.      taktiku su razvile do nepojmljivih nivoa;

3.      taktiku su prilagodile predmetu svojeg osvajanja  (po potrebi zajebavanja) muškarcima.

To znači, da za razliku od njih ne treba preterivati sa taktiziranjem (pogledajte Murinja), već ono mora da se prilagodi svakoj devojci ponaosob. Najveći neprijatelj muškog taktiziranja (bar kod onih koji je imaju u nekom zakržljalom obliku) jeste zabluda u stilu „ma sve su one iste“. Kao što i ti želiš da ona uvidi razliku izeđu tebe i onog kretena s kojim se smarala godinama, tako i ona smatra da je specijalna. I upravu je, stoga kad ostvariš prvi kontakt, podtrudi se da ostaviš i dobar prvi utisak i prilagodiš svoj nastup njenim interesovanjima i senzibilitetu. Zaboravi na komunistički pristup „prema svakoj isto“, jer je komunizam mrtav, a biće i tvoj emotivni, da ne kažemo seksualni život, ako tako nastaviš.

Vrlo je važno, takođe, da se ne zaneseš i počneš da glumiš Napoleona i da ljubavni život pretvoriš u wardcraft ili riziko. Za to su zadužene žene. Muško-ženski odnosi su dovoljno komplikovani da im svako usložnjavanje dodatnom taktikom može oduzeti najznačajniji činilac strastvenosti – spontanost. Let the force be with you.

Koautor: MetodM@N!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Ne preterivati sa (NE)taktiziranjem

  1. Zanimljivo devojka pise kako muskarci da se ponasaju, a pritom je malo ali samo malo sovinisticki nastrojena prema istim kojima deli savete. Zar ti zaista verujes u te "bajke" koje ovde saljes u savete? Iskreno cisto sumnjam da si ti ikoga upoznala preko drugarice, jer ako je musko "dobro parce" sigurno ga nece cuvati za tursiju a jos manje za sestru ili drugaricu. Bolje daj savet za "PRVI KONTAKT" ali ne u klubu, vec u realnom zivotu na bilo kom javnom mestu. Da vazi kako za muske tako i zenske potencijalne slobodne, jer za vezu je potrebno dvoje.

  2. Imam jedno pitanje za vas Pre 12 godina kada sam bio u 7 razred O.S video sam kod mlade profesorke prelepa stopala lepi nozni prstici i nokti . Od toga dana samo drkam na stopala i na nozne prstice i stalno prizeljkujem neku sobu sa lepim i noznim prsticima i stopalima da li je to normalno ? ::(

    • TI imaš fetiš na noge,a to datira od pre hrista tako da..
      Meni je lično odvratno (Nekome da mirišeš i ližeš smrdljiva stopala…FUJ) ali odvratni su mi i pederi pa je svet to sada prihvatio kao normalnu pojavu. Ne vidim zašto ne bi i foot fetiš xD