Prosize kapsule

Popio smrtonosnu dozu leka i umro pred kamerama

Kontroverzni BBC-jev dokumentarac “Odlučio sam da umrem” izazvao je oštre kritike britanske javnosti, jer je jedan čovek umro pred kamerama i svojom suprugom.

Reditelj Teri Prečet napravio je emisiju o 71-godišnjem Piteru Smedliju, koji je odlučio da okonča svoj život na klinici za eutanaziju “Dignitas” u Švajcarskoj.

Piter je pred kamerama popio čašu punu barbiturata i zahvalio se lekarki iz klinike koja se “brinula za njega”. Potresne scene u kojima Piter umire dok pored sedi njegova suprug Kristin (60) izazvale su najviše reakcija gledalaca.

“Draga, budi “jaka” poručio je ženi dok je pio lekove, a onda je počeo da se guši, dok je Kristin jedva suzdržavala suze. U jednom trenutku tražio je lekarki čašu vode, ali mu je ona rekla da samo zatvori oči. Dok je umirao, lekarka Erika naslonila je njegovu glavu na svoje rame.

“On sada čvrsto spava. U dubokom je snu. Uskoro će prestati da diše, a onda će i njegovo srce prestati da radi”  objasnila je lekarka Piterovoj ženi.

Penzioner Piter Smedli inače je bolovao od poremećaja motorike nervnog sistema, a preminuo je dve nedelje pred Božić 2010. godine. Dokumentarac je podstakao i živu raspravu na internetu, gde su mnogi zaključili da je Smedli sebičan što je tako nešto priredio svojoj ženi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.