Prosize kapsule

Bizarna pravila u kineskom brzom vozu

Kinezi za dve nedelje u saobraćaj puštaju super brzi voz na relaciji Šangaj-Peking, a Kina želi da impresionira planetu ne samo vozom, već i uslugom u njemu.

U želji da putnicima pruže najbolja četiri sata provedena u vozu, rukovodioci su se potrudili da uspostave pravila koja se na ivici bizarnog.

Tako je službenicama u vozu dozvoljeno da se osmehuju tako da im se vidi samo osam prednjih zuba, a to postižu svakodnevnim žvakanjem štapića za jelo.

Neophodno je i da se “osmehuju očima”. Ovu veštinu devojke stiču tako što, izuzev očiju, pokriju celo lice i smeju se jedne drugima.

One putnicima takođu moraju da osiguraju i “5S” usluge. Taj termin se odnosi na “osmeh, brzinu, standarde, iskrenost i pružanje zadovoljstva”.

Kao poslužitelji na “metak” vozu radiće 313 devojaka između 19 do 22 godine, a izabrane se među 3.000, koliko ih je apliciralo za posao. Svaka od devojaka ispunjava standarde visine, odnosno više su od 165 centimetara.

Šangaj-Peking “metak” voz je u decembru prošle godine oborio svetski rekord za vreme probne vožnje, kada je dostigao brzinu od 486,1 km na sat. Prvi službeni put zakazan je za 1. juli.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar