Prosize kapsule

Žena koja ima fobiju od muškaraca

Kako pomoći ženi koja ima fobiju od muškaraca?

Britanka Emili Dej (26) još uvek je devica jer pati od užasnog straha od muškaraca, piše tabloid The Sun. Njena fobija zove se androfobija.

Kaže kako se boji muškaraca celi život ali ne može tačno odrediti kada je sve počelo.

“Još sam devica i nisam lezbejka, niti me žene seksualno privlače”, rekla je Emili.

Kaže i da može gledati fotografije muškaraca s prijateljima pa čak i komentarisati da joj je neko zgodan. No, kada se s muškarcem koji joj se sviđa nađe licem u lice ne može izbeći neopisiv strah. Ovakvom problemu obično prethodi neka vrsta zlostavljanja, ali ne u Emilinom slučaju.

“Niti jedan muškarac mi nikada nije učinio ništa nažao ili me povredio. Jednostavno ih se nasmrt bojim”, rekla je Emili.

Odrasla je u porodici u kojoj nije bilo muškaraca pa sumnja da je možda to uzrok njenog problema.

“Otac je napustio majku kada sam imala šest godina i od tada ga nisam videla”, rekla je Emili.

Straha od muškaraca seća se još kada je imala 13 godina. Nije znala da pred vratima stoji muškarac, a kada je izašla i videla ga, uhvatila ju je takva panika da je njena sestra Sara pomislila da ima groznicu. Primetila je da se napad ponavlja svaki put kada je u blizini nepoznatih muškaraca. No nije bilo načina da strah kontroliše niti da ga spreči.

“Kada sam želela videti prijatelje, uvek bi se pobrinula da oni dođu kod mene kako ne bi morala susretati njihove očeve”, rekla je.

Svoj problem poverila je majci sa 14 godina. Odvela ju je doktoru koji joj je preporučio psihološku terapiju i vežbe disanja za prevladavanje straha. Uspela je da izađe na nekoliko sastanaka no nije se nikada poljubila.

“Intimnost dodira muškarca za mene je još uvek previše. Nadam se da ću jednog dana naći nekoga ko će mi pomoći u borbi s androfobijom te da ću se uspeti venčati i imati decu”, rekla je Emili.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar