Prosize kapsule

Devojka koja spava i po sedam dana!

Britanka Popi Šingleton može da zaspi bilo gde i bilo kada, ali ne zato što je lenja spavalica, već zato što se bori sa Klajn-Levin Sindromom. Neplanirani san može da potraje i do sedam dana.

Ovaj sindrom je veoma redak na svetu od njega pati svega 1.000 ljudi.Sindrom se manifestuje da onaj ko ga ima može spavati u bilo koje vreme a spavati može i do sedam dana kao što je slučaj kod Popi Šingleton.

Ovaj neobičan sindrom, od kojeg u svetu pati svega 1.000 ljudi, Popi je “zaradila” kada je imala 18 godina. Zbog njega je morala da ponavlja razred u srednjoj školi, ali i da odustane od jedne godine na fakultetu.

“Prespavala sam svoj 18. rođendan, Božić, proslavu Nove godine. Spavanje mi stvara depresiju, jer propuštam mnogo za mene važnih društvenih dogadjaja”, izjavila je povodom svoje “uspavanosti” Šingleton.

Doktori su najpre mislili da je alkohol krivac za ovako stanje. Međutim, kada je prvi put prespavala duže od sedam dana, roditelji su bili prisiljeni da je odvedu na testiranja, koja su trajala nekoliko godina.

Rešenja nije bilo ma koliko god se trudili svi doktori , njeni roditelji, rodbina. Poremećaj je otkriven kada je porodica na televiziji gledala dokumentarni film o devojci koja boluje od Klajn-Levin sindroma. Tada su posumljali da Popi ima isti problem.

Popi se potom obratila udruženju obolelih od Klajn-Levin sindroma, koji su je odmah uputili na specijalistu za poremećaje sna. Stručnjaci još uvek ne znaju šta uzrokuje ovaj poremećaj i za sada nema poznatog leka.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar