Prosize kapsule

Brus Li i dalje bez muzeja u Hong Kongu

Brus Li nikako da dobije muzej u svom bivšem domu u Hong Kongu. Možda da probaju u Mostaru, pošto mu je tamo spomenik već izgrađen?

Brus Li i dalje ostaje bez muzeja u Hong Kongu gde su ponovo stopirani napori da se bivši dom poznatog glumca i majstora kung fua pretvori u spomen kuću, prenosi AP.

Dvospratna kuća, u kojoj je Li proveo poslednje godine života i koja danas služi kao jeftini hotel, u vlasništvu je biznismena Jua Pang-lina koji je prvo pristao, a zatim odustao da se ona pretvori u muzej.

“Uprkos našim naporima, nismo uspeli da postignemo dogovor sa vlasnikom kuće oko njene restauracije”, navodi se u saopštenju hongonških vlasti.

Lijeva kćerka Šanon, koja prikuplja sredstva za izgradnju muzeja u Sijetlu, gde je njen otac studirao i podučavao borilačke veštine, nije želela da komentariše ovu vest.

Hongkonške vlasti su saopštile da će publika moći da vidi Lijeve predmete prikupljene za planirani muzej na izložbi koja će biti otvorena 2012. u jednom od gradskih muzeja.

O životu i veštini čoveka-legende koji je svetu otkrio kinesku borilačku veštinu kung-fu snimljen je veliki broj filmova među kojima su “U zmajevom gnezdu”, “Veliki gazda”, “Pesnica velikog zmaja”, “Na zmajevom putu”.

Umro je 1973. u 33. godini. Okolnosti pod kojima je umro do danas tačno nisu utvrđene, a jedna od verzija je reakcija na lek za smirivanje bolova.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.