Prosize kapsule

Francuskinja se venčala sa pokojnikom

Francuska je jedna od retkih zemalja koja dozvoljava venčanje sa pokojnim partnerom. Bizarno jeste, ali još je bizarnije što neki to i koriste.

Jedna Francuskinja venčala se za muškarca koji je pre dve godine poginuo u saobraćajnoj nesreći. Karen Žimo (22) morala je da se zbog toga obrati direktno francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju.

Karen i Antoni Majo upoznali su se 2007. godine, a sina su dobili 2009, neposredno pred njegovu smrt.

“Bio je moja prva i jedina ljubav, a zajedno smo bili četiri godine. Hteli smo da zajedno odgojimo sina. Nikada nisam htela da to radim sama, ali sudbina je htela drugačije”, rekla je Karen tokom ceremonije u Dizi-le-Grou.

“Sada sam njegova žena i uvek ću ga voleti”, rekla je Karen.

Francuski pravni stručnjaci predviđaju da će Karen u slučaju da upozna nekog drugog muškaraca za kojeg bi poželela da se uda morati da traži razvod, ali ta procedura ipak ne bi trebalo da bude previše komplikovana, uprkos tome što njen pokojni suprug neće moći da da svoj pristanak.

U Francuskoj je inače zakonom dozvoljeno venčanje sa pokojnikom, ali pod uslovom da bude dokazano da su supružnici već nameravali da se venčaju. Tako je još jedna Francuskinja, 35-godišnja Kristel Demišel udala za svog mrtvog momka, policajca kojeg je 2002. godine ubio pijani vozač.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar