Prosize kapsule

Nekoliko stvari koje svaka devojka treba da prestane da radi do 30. rođendana

Muškarci su jednoglasni – do tridesete je svašta dozvoljeno, ali za ono što nastupa neke devojke je malim uputstvima neohodno usmeriti na način upotrebe treće decenije. Od tog famoznog rođendana sa trojkom i nulom u glavnoj ulozi, muškarci prestaju da padaju na foru „mlada sam, luda sam“. Pesimisti će tada reći da su na pola puta, a optimisti da su u najboljim godinama. Uslišavajući vapaje mnogih, zbog njih, a i zbog nas, pročitajte instrukcije. Redosled nije bitan, bitno je u tridesetim biti zadovoljan sobom (kuhinjim, predsobljem).

-Otarasiti se plišanih igračaka iz kreveta, sobe, automobila, a naročito minijaturnih čupavih replika koje se njišu sa mobilnog telefona.

-Privesti kraju studiranje – još je Aristotel zaključio da je imati meru vrlina, ali ako se fakultet otegne i u treću deceniju, e pa to je onda prevšilo svaku meru, jer tada postoji rizik da te na hodniku pozdravljaju sa „Dobar dan, profesore/ka“.

-Prkositi roditeljima, prkosa radi- dežurni krivci, arhi neptijatelji, ali i njima bi malo zatišja po stare dane dobro došlo.

-Telefonirati majci dečka koji je u duhu modernih komunikacija, devojku ostavio mejlom, i saopštiti joj plačnim glasom da je njenog sina pregzio đubretarski kamion. Uslediće objašnjenje u stilu “to je zato jer je đubretarima posao da kupe đubre po gradu“.

-Javiti šefu/uredniku da je izbio požar u stanu pa ne možeš da na vreme stigneš na posao/predaš tekst.

-Koristiti skalu od 1 do 10 za ocenjivanje suprotnog pola- mislim, i oni imaju osećanja, i uostalom, njihovi kvaliteti ne mogu da se zaokruže na dve decimale.

-Spiskati platu/honorar na rasprodaji pri povratku kući istog dana kada su sredstva legla na račun, izvlačeći se da je dinar u blagom padu, pa do kraja tekućeg meseca žickati lovu od parentalnih jedinica.

– Preterati sa alkoholom u toj meri da pogubiš društvo sa kojima si došla i da nepoznatim ljudima sa ozbiljnošću političkog analitičara objašnjavaš kako si ti, ustvari, reinkarnacija Merlin Monro, samo još bolja varijanta.

-Obustaviti odlaske na masovne žurke za koje se ulaznice dele besplatno, jer će sve te razuzdane dvadesetogodišnjakinje vratiti uspomene na prethodno pomenuto. Ni najbolji DJ ne može da izmiksuje muziku koja će zaseniti grozotu ukusa plastične čaše od pola litra u kojoj se obično služi piće u ovakvim prilikama.

– Naučiti da ako se s njim viđaš samo kad padne mrak, prijatelje krije kao zmija noge, gasi telefon kada je s tobom – onda on nije tvoj dečko, bez obzira na to koliko na bogatstvo i trajanje vašeg seksualnog života.

– U dvadesetim je bilo sasvim dovoljno užasnih frizura da shvatiš da treba da sačekaš nekoliko nedelja pre nego što zakažeš kod fizera kada se dogodi ljubavni brodolom, jer ćeš lakše njega da preboliš nego da iz tamno mahagoni vratiš u platinasto plavu.

– Kada je moda u pitanju tridesete su krajnje vreme da se apsolvira da retro stil dolazi u obzir samo u da te stvari nisi nosila u vreme kad su postala popularna.

– Generalizovanje muškog roda koristeći se rečenicama „Ma svi su oni kreteni“, treba da se izbegava, jer ipak lepše zvuči kada preciziraš, pa kažeš Nikola, Miloš, Bane…tad i tad…tu i tu.

– Prestati sa idealizovanjem dvadesetih godina kao „zlatnog doba“ kada su ruže lepše mirisale i kada je soma dindži bilo dovoljno za dobar provod.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.