Prosize kapsule

Šta muškarci ne bi trebalo da nose na prvom sastanku

Budimo iskreni, žene obožavaju odeću, jer zašto bi inače stalno brbljale o šopingu i komentarisale autfite svojih drugarica. I dok se ti sad pitaš kakve to sad veze ima s tobom, važno je znati sledeće: lepši pol sve više očekuje, pa čak i zahteva, da su muškarci na dejtu moraju da budu podjednako stilizovano kao i one.  Drugim rečima, ako se u nekom fensi kafeu pojaviš u koledž duksu da kapuljačom i patikama s basketa, vrlo lako može da se desi da ti taj susret ostane u sećanju ujedno kao prvi, ali i poslednji.

Ali, nema mesta sekiraciji, jer da bi zadovoljio modni žiri dame koju vrebaš ne trebaju ti usluge Ašoka Murtija, kao ni pustošenje kartice u potrazi za potpuno novom garderobom. Potrebno je  samo da imaš na umu nekoliko jednostavnih modnih momenata da bi pred dotičnom damom ostavio utisak čoveka od stila.

1. Šta god da radiš, nikako ne oblači pantalone „na ivicu“

Za mnoge muškarce, dobro upeglane pantalone mogu da deluju kao savršeno rešenje, jer nisu baš odelo, a opet da govore više tvojih omiljenih razgaženih farmerki.  Međutim, stručnjaci upozoravaju da je bolje da na dejt dođeš u donjem delu pidžame nego u njima, koje vrište da je stil pobegao od tebe glavom bez obzira, a sa druge strane, farmerke su savršeno prihvatljive u skoro bilo kom scenariju tvog dejta . Treba samo voditi računa da je reč o klasičnom džinsu, bez obzira koliko što ste za tu priliku možda pazario neke aktuelne modele fensi iscepanih ili farmerki s aplikacijama.

2. Prugaste košulje su dosadile i bogu i narodu

Kada je reč o umetnosti privlačenja ženske pažnje na dejtu, u pitanju , izdvajajti se iz gomile može biti ključ – a na tom planu, ništa ne ubija tvoje šanse baš kao prugaste šulje. Pogledaj oko sebe na poslu, u kafuću ili u restooranu –pruge kao da vladaju svetom. Zato, budi mudar i odaberi majicu sa suptilnijim obrascem. A ako si baš rešio da obučeš sako, opuštemija alternativa je da ispod njega je Polo majica. I poslednje, ali ne najmanje važno, košulja bi trebalo da bude upasana u pantalone, da ne bi izgledao previše opušteno i neuredno.

3. Kombinovanje boja nije na odmet

Osim ako te ne očekuje dejt sa emo devojčicom, oblačenje u skroz crno čini te pomalo mračnim. S druge strane, prirodne pastelne boje su dosadne, pa dama može da pomisli da si i ti takav, ali opet, na drugom kraju spektra, previše drečavih boja može da joj odvuče pažnju, ili da je zabole oči od tebe- što ti nikako me želiš.

4. Obrati pažnju na svoju obuću

Kao što je poznato, žene su opsednute cipelama, tako da nema šanse da se kroz urođeni skener ne prođu gilje koje si to veče obuo. Dobra je vest da u obzir mogu da dođu modeli od mokasina do patika cipela, važno je samo da njihova boja ne odudara previše od odevne kombinacije.  Čizme su takođe mogući izbor u zimsko doba. E, a sada loše vesti – moraju da budu veoma čiste, bez obzira da li se sa njom nalaziš na preko preko pola oranica hlebonosne severne pokrajine. Za čoveka koji održava svoje cipele, poručuju drevni istočnjački mudraci, može se verovati da se detaljno orijentisani u drugim oblastima života, od svoje kuće do novog odnosa. Smrtni je greh ne uskladiti čarape i cipele i trebalo bi izmisliti neki zakon o zabrani nošenja sportskih čarapa van sportskih terena i centara.

5. Ne zaboravi detalje

Odgovarajuće farmerke, odlične cipele,… Dovoljno dobro? Ne baš – kao šlag na tortu, pažljivo odabrani detalji mogu da oboje celokupan utisak o tebi. Oni će je zaista ubediti da si iznad proseka. Ono što obučeš treba da istakne tvoju individualnost, pa stoga ako nosiš košulju sa francuskim manžetnama, izaberi neke neobične, a isto se može primeniti na satove, nakit i parfeme.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.