Prosize kapsule

Vanzemaljci stižu za 20 godina

Ruski naučnik Andrej Finkelstin tvrdi da ćemo se sa vanzemaljcima sresti u narednih dvadesetak godina. Čovek nije gledao Treći kamen od sunca. Vanzemaljci su već među nama.

Vrhunski ruski naučnik, direktor Instituta primenjene astronomije pri Akademiji nauka Andrej Finkelstin, izjavio je da očekuje susret ljudi i vanzemaljskih civilizacija u periodu od sledećih dvadesetak godina.

“Nastanak života je neminovan kao i formacija atoma…Život postoji na drugim planetama i mi ćemo ga naći u periodu do 20 godina”, rekao je Finkelstin na međunarodnom forumu o potrazi za vanzemaljskim životom, preneo je list “Telegraf”.

Nadajmo se da došljaci neće izgledati ovako

On je ocenio da oko deset procenata poznatih planeta koje kruže oko svojih sunca liče na Zemlju.

“Ako se tamo može pronaći voda, može se naći i život”, istakao je Finkelstin, dodajući da vanzemaljci svojim izgledom verovatno podsećaju na ljude, sa dve ruke, noge i glavom.

“Možda imaju drugu boju kože, ali toga ima i kod nas”, rekao je on.

Finkelstinov Institut vodi program pokrenut je šezdesetih godina prošlog veka, na vrhuncu trke za svemirska istraživanja tokom Hladnog rata, sa ciljem da hvata i šalje radio signale u svemir.

“Sve ovo vreme tokom kojeg tragamo za vanzemaljskim civilizacijama uglavnom smo čekali na poruke iz svemira”, rekao je on.

Vanzemaljac koji je navodno pronađen u Rusiji

U martu je naučnik američke svemirske agencije NASA “podigao prašinu” u javnosti tvrdeći da je pronašao sićušni fosil vanzemaljskog insekta u meteoritu koji je pao na Zemlju.

Ričard Huver, astrobiolog centra “Svemirski letovi Maršal” u Alabami, rekao je da deluje da su strukture u meteoritu mikroskopski fosilni ostaci vanzemaljskog bića koje odgovara algama cijanobakterijama.

Huver je u tekstu za “Žurnal kosmologije” naveo da nedostatak nitrogena u uzorku, suštinskog za život na Zemlji, ukazuje da su u pitanju ostaci vanzemaljskog oblika života koji je rastao na telu sa kojeg se odvojio meteorit kada je tamo postojalo prisustvo vode, mnogo vremena pre nego što je taj meteorit ušao u Zemljinu atmosferu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.