Prosize kapsule

Štikla od 20 centimetara

Francuski dizajner cipela Louboutin napravio je cipele visoke čak 20 centimetara, tako da je potpetica gotovo vertikalna u odnosu na ostatak cipele.

Ovakva izrada bazirana je na cipelicama za balet, a cipele su optočene i Swarovski kristalima. Nalaze se na aukciji među brojnim modnim predmetima kojima se prikuplja novac za Engleski nacionalni balet. One su samo jedan od niza unikatnih predmeta koje su posebno za aukciju izradili brojni poznati dizajneri.

Dizajneri Erdem, Žil Dekon, Mošinjo, Roksanda Ilinčić i Džulijan Mekdonald donirali su baletom inspirirane modele koji nose profesionalne balerine.

”Nisam mogao, a da inspiraciju ne nađem u baletu. Na kraju krajeva, zar nisu klasične cipele za balet ultimativne cipele na petu? Štikle koje plesačice dižu bliže nebu više nego ijednu drugu ženu”, rekao je Louboutin.

Poznati dizajner je s ostalim kolegama unikatne modele donirao kako bi se poznata baletna kompanija finansijski spasla, s obzirom na to da joj preti ukidanje svih predstava i turneja zbog nedostatka novca.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar